Poznati

Bili Ajliš pozvala svetske lidere da se pozabave temom klimatskih promena: Vreme je za hitnu, hitnu akciju

Komentari

Autor: NME

27/10/2021

-

12:45

Bili Ajliš pozvala svetske lidere da se pozabave temom klimatskih promena: Vreme je za hitnu, hitnu akciju
Bili Ajliš pozvala svetske lidere da se pozabave temom klimatskih promena: Vreme je za hitnu, hitnu akciju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bili Ajliš pozvala je na "hitnu, hitnu akciju" po pitanju klimatskih promena, u susret COP26, konferenciji Ujedinjenih nacija posvećenoj toj temi, koja će se održati u Glazgovu od 31. oktobra do 12. novembra.

Ajliš, kao i glumac Rain Vilson, istraživač Levison Vud i mnoge druge poznate ličnosti, stali su uz naučnike britanaskog Univerziteta u Ekseteru u njihovoj kampanji "GreenFuture" i snimili video poruku za svetske lidere.

"Ove godine naši lideri odlučuju o svetskim akcijama koje ćemo preduzeti zbog klimatskih promena u deceniji koja je ključna za našu planetu. Moramo da se ujedinimo i zajedno pozovemo na spas planete, ne zbog nas, nego zbog budućih generacija. Potrebna nam je hitna, hitna akcija sada i moramo raditi svi kao jedan", kaže Ajliš u videoporuci.

Ajliš već neko vreme aktivno promoviše važnost brige o životnoj sredini i sve izraženijim klimatskim promenama, a prošlog meseca bila je među poznatim ličnostima koje su pozvali Kongres Sjedinjenih Američkih Država da zagovara intenzivniji rad na toj temi.

Takođe je uticala na to da modni brend Oskar de la Renta, prestane da koristi prirodno krzno u svojim kreacijama. Ona je pristala da se na najprestižnijoj zabavi na svetu - "Met Gala" - ove godine pojavi u njihovoj haljini, ali samo pod uslovom da ubuduće poštede životinje.

 

 

Ajliš je već sedam godina vegan, što znači da u svojoj ishrani i u svim ostalim sferama života, ne koristi proizvode životinjskog porekla, u koje spadaju meso, mleko, jaja, med, vuna, koža... 

Odluku da postane vegan donela je nakon što je istražila uticaje industrije mesa i mleka na životnu sredinu, ali i na životinje. 

"Kad jednom saznate tako nešto i vidite, teško je vratiti se", rekla je ona u jednom intervjuu.

"Iako imam mnogo prijatelja koji jedu mlečne proizvode i meso i nikad nikom ne govorim šta da radi, ja ne mogu da nastavim sa svojim životom znajući šta se dešava u životinjskom svetu, a da ne radim ništa povodom toga", ispričala je pevačica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin