Poznati

Palata Kneževine Monako objavila nove informacije o zdravstvenom stanju princeze Šarlen

Komentari

Autor: People

30/01/2022

-

16:41

Palata Kneževine Monako objavila nove informacije o zdravstvenom stanju princeze Šarlen
Princeza Šarlen od Monaka - Copyright AP/Valery Hache

veličina teksta

Aa Aa

Dok je Kneževina Monako obeležavala Dan svete Devote, svoje svetiteljke zaštitnice, palata je objavila nove informacije o zdravstvenom stanju princeze Šarlen, koja se već mesecima oporavlja od misteriozne bolesti.

"Oporavak NJ.K.V. princeze Šarlen trenutno protiče zadovoljavajuće i ohrabrujuće. Šarlenin oporavak i lečenje zuba trajaće nekoliko nedelja i zato, nažalost, neće biti u mogućnosti da prisustvuje Danu svete Devote. Ona sa mužem NJ.K.V. princom Albertom II deli srce sa svim Monačanima i stanovnicima, povodom ove proslave. Čim joj zdravlje dozvoli, biće joj zadovoljstvo da ponovo sa njima deli trenutke praznovanja", stoji u saopštenju palate.

Princeza Šarlen, koja je prošle srede proslavila 44. rođendan, trenutno je na lečenju van Monaka, nakon duboke "emocionalne i fizičke iscrpljenosti".

Nakon što je prošlog maja otputovala u Južnoafričku Republiku u kratku posetu, komplikacije pretgodno obavljenog zahvata kod dentalnog hirurga sprečile su je da se vrati u Evropu na punih šest meseci.

Usledio je niz korektivnih operacija, a vratila se u Monako tek u novembru, piše People.

Međutim, iscrpljenost se nastavila i, prema izjavi njenog muža princa Alberta II, princeza je odlučila da nastavi lečenje u jednoj medicinskoj ustanovi, čija lokacija nije otkrivena.

 

Tokom Šarleninog odsustva, porodica komunicira putem telefona i video poziva, a barem jednom su se okupili za Božić.

Iako se drži dalje od javnog života, povremeno je aktivna na društvneim mrežama, gde je u decembru objavila fotografiju svoje dece, a zatim i porodični portret za Božić.

Takođe se na Instagramu oprostila od svog prijatelja Dezmonda Tutua.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin