Poznati

Kuba Guding Džunior na sudu zbog seksualnog napada: Oskarovac priznao da je neprikladno poljubio konobaricu

Komentari

Autor: Guardian

14/04/2022

-

09:57

Kuba Guding Džunior na sudu zbog seksualnog napada: Oskarovac priznao da je neprikladno poljubio konobaricu
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oskarom nagrađeni glumac Kuba Guding Džunior izjasnio se krivim po jednoj tački optužnice za seksualni napad.

Poznati glumac je priznao da se neprikladno ponašao kada je poljubio konobaricu bez njenog pristanka u klubu "Lavo" u Njujorku 2018. godine.

"Izvinjavam se što sam naterao nekoga da se oseti da je neprimereno dodirnut. Slavna sam ličnost i dolazim u kontakt sa ljudima. Nikada ne želim da se osećaju omalovaženo ili neprijatno na bilo koji način", kazao je Guding pred sudijom.

Guding (54) je uhapšen u junu 2019. godine nakon što ga je 29- godišnja devojka prijavila policiji da joj je dodirivao grudi bez njenog pristanka, podseća Guardian, a potom je ovaj glumac optužen za seksualno zlostavljanje tri različite žene na raznim noćnim mestima na Menhetnu u periodu od 2018. do 2019. godine.

Ipak, Guding se izjasnio krivim samo po jednoj tački optužnice i kako pišu američki mediji, priznanje je deo nagodbe o priznanju krivice zvezde filma "Džeri Megvajer". On je ranije negirao krivicu po šest tački optužnice.

Slučaj je do sada nekoliko puta odlagan, a advokati glumca su u više navrata tražili da se optužbe protiv njega smanje ili odbace.

Njegovi advokati su rekli da su tužioci bili previše pod uticajem pokreta "#Me too" i da su zbog toga pokušali da uobičajene gestove ili nesporazume predstave kao zločin, a tužioci su želeli da pozovu i ostali svedoci, odnosno žena koje tvrde da ih je Guding nasilno dodirvao

Pomenuta nagodba Gudingu omogućava da izbegne mogućnost zatvorske kazne ako nastavi sa savetovanjem i programom odvikavanja od alkohola i promene ponašanja u narednih šest meseci. 

Podsetimo, nekoliko meseci pošto je prvi slučaj prijavljen, desetine žena su iznele tvrdnje da su doživele slične neprijatnosti i da je dobitnik Oskara upućivao neprimerene reči koje su imale seksualnu konotaciju, te da ih je neprikladno i nasilno dodirivao.

 

Guding je 2013. godine bio optužen za silovanje jedne žene u Njujorku.

Preporuka za vas

Vajnstin u zatvorskom kombinezonu i u invalidskim kolicima stigao pred sudiju: Nisam kriv, izjasnio se nekada moćni producent o optužbama

Komentari (0)

Magazin