Poznati

Kolege se opraštaju od Olivije Njutn-Džon, Travolta poručio: "Tvoj sam zauvek, od trenutka kad sam te ugledao"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

09/08/2022

-

10:06

Kolege se opraštaju od Olivije Njutn-Džon, Travolta poručio: "Tvoj sam zauvek, od trenutka kad sam te ugledao"
Džon Travolta i Olivija Njutn Džon - Copyright Tanjug AP/Branimir Kvartuc

veličina teksta

Aa Aa

Prijatelji i kolege opraštaju se od glumice Olivije Njutn-Džon, koja je preminula u ponedeljak u 74. godini života.

Džon Travolta, njen partner u legendarnom mjuziklu "Briljantin" koji ih je oboje katapultirao među holivudske zvezde, uputio joj je dirljive reči. 

"Najdraža moja Olivija, svima si nam živote učinila mnogo boljim. Tvoj uticaj je bio neverovatan. Mnogo te volim. Videćemo se i bićemo zajedno ponovo. Tvoj sam zauvek, od trenutka kad sam te ugledao! Tvoj Dani, tvoj Džon", napisao je Travolta na svojim društvenim mrežama, potpisavši se kao "Dani" zbog uloge u Briljantinu.

 

 

Nakon tog mjuzikla iz 1978. godine, Travolta i Njutn-Džon ostali su prijatelji i često se zajedno pojavljivali na crvenom tepihu. Na četrdesetoj godišnjici "Briljantina" 2018. godine, izveli su svoj legendarni ples pred ostalim zvanicama na proslavi.

Pored Travolte, od glumice su se oprostili i mnoge druge kolege, među kojima Antonio Banderas, Džordž Takei i Džejn Linč.

 

 

Dion Vorvik, koja je učestvovala na albumu Njutn-Džon "My Friends and Me" 2006. napisala je da je "rajski hor dobio još jedan anđeoski glas" i nazvala pevačicu i glumicu "jednom od najfinijih osoba" s kojima je imala "zadovoljstvo" da sarađuje.

Glumac "Zvezdanih staza" Džordž Takei primetio je da je njegova koleginica "prerano otišla".

"Verujem da je sada u velikom Ksanaduu. Znaj da smo zauvek nepopravljivo posvećeni tebi, Olivija. Počivaj u pesmi i radosti", napisao je on, misleći na naučno-fantastični njen mjuzikl iz 1980.

 

 

Reditelj Džejms Gan otkrio je da je jedno vreme živeo baš u Olivijinoj kući.

"Tužan sam što čujem vest o smrti Olivije Njutn-Džon. Bila je moja prva prava simpatija kad sam bio mali. Voleo sam 'Briljantin' i njenu muziku i igrom slučaja kupio njenu divnu kuću koju je sagradila u Malibuu", neka počiva u miru", napisao je Gan.

 

 

Glumica Marli Matlin takođe je rastužila vest o smrti Njutn-Džon.

"Sećam se da sam ostala bez daha kad sam je srela na mom prvom holivudskom okupljanju za Paramount. Bila je najdivnija i najsjajnija svetlost i uživala sam što sam je upoznala u 'It's My Party'. Počivaj u miru, draga Olivija", napisala je Matlin.

 

 

Podsećamo, vest o smrti holivudske zvezde prvi je objavio Olivijin suprug Džon Isterling koji je naveo da je umrla "spokojno na svom ranču u južnoj Kaliforniji u ponedeljak ujutru, okružena porodicom i prijateljima".

Ona se borila protiv raka dojke više od 30 godina, ali konkretan uzrok smrti nije naveden.

Olivija Njutn-Džon se proslavila početkom sedamdesetih godina prošlog veka pesmama kao što su "If Not for You" i "Let Me Be There", a nakon toga je usledio hit "Have You Never Been Mellow".

Međutim, najveću slavu stekla je 1978. godine ulogom u filmu "Briljantin", rame uz rame sa Džonom Travoltom. Uloga Sendi bila je kultna, kao i pesme "You're the One that I Want", "Summer Nights" i "Hopelessly Devoted To You".

Nove visine dostigla je filmom "Physical" iz 1981. godine koji je bio najgledaniji u bioskopima punih 10 nedelja, oborivši sve rekorde osamdesetih godina.

Tokom svoje karijere bila je i aktivistkinja za zaštitu životne sredine i prava životinja.

Dobitnica je četiri Gremi nagrade, tokom karijere je izdala 28 studijskih albuma, a 1981. godine je dobila i zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih.

Oliviji je dijagnostikovan rak dojke 1992. godine, koji je ušao u remisiju. Nažalost, rak se vratio 2013, a onda ponovo 2017. godine.

Komentari (0)

Magazin