Poznati

Elton Džon, Joko Ono, Pol Mekartni i druge zvezde opraštaju se od kraljice Elizabete Druge

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2022

-

14:11

Elton Džon, Joko Ono, Pol Mekartni i druge zvezde opraštaju se od kraljice Elizabete Druge
Elton Džon, Joko Ono, Pol Mekartni i druge zvezde opraštaju se od kraljice Elizabete Druge - Copyright AP/Joel Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Svetske zvezde, među kojima su brojna muzička i filmska imena, opraštaju se od britanske kraljice Elizabete Druge koja je preminula juče u svojoj palati u Škotskoj u 96. godini.

Tokom svoje sedamdeset godina duge vladavine, kraljica je imala veliki uticaj na razvoj britanske pop kulture, te je tako bila tema brojnih pesama, filmova i serija koje su stvorene u britanskoj produkciji.

Kraljica Elizabeta Druga je tokom svoje vladavine, titulom "viteza" odlikovala brojne zvezde, među kojima su Mik Džeger, Pol Mekartni, Eltoni Hopkins i Elton Džon.

Elton Džon se oprostio od kraljice na dirljiv način, ističući da ga je njena smrt potresla, te da je kraljica za vreme svog života uticala na njega velikom podrškom.

 

 

"Kraljičino prisustvo bilo je inspirativno, ona je vodila zemlju kroz neke od najvećih i najmračnijih trenutaka, i to sa gracioznošću, pristojnosću i istinskom brigom", rekao je on.

Govoreći o kraljici, Elton je istakao da je kraljica Elizabeta Druga bila prisutna u njegovom životu od samog detinjstva, te da je na taj način davala stali podstrek za muzičku karijeru.

Saučešće kraljevskoj porodici izrazili su i čuveni Rolingstonsi, kao i nekadašnji članovi Bitlsa Pol Makartni i Ringo Star.

 

 

"Bog blagoslovio kraljicu Elizabetu Drugu. Počivala u miru. Živeo kralj", poručio je Makartni.

Umetnica i aktivistkinja Joko Ono, nekadašnja žena Džona Lenona, uputila je saučešće kraljevskoj porodici, navodeći da je kraljica bila odraz "snažne i moćne žene čija je vladavina u trajanju od sedamdeset godina bila ispunjena integritetom, dostojanstvom, saosećanjem".

 

Nekadašnji frontmen benda Blek sabat Ozi Ozborn objavio je žali zbog "smrti najveće kraljice".

 

"Teška srca kažem da je pomisao na Englesku bez kraljice Elizabete Druge poražavajuća“, dodao je Ozborn.

Od kraljice se oprostio i Danijel Krejg, najdugovečniji Džejms Bond u istoriji franšize, koji je sa Elizabetom Drugom snimio čuveni skeč prikazan na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012.

"Kao i mnogi drugi, duboko sam rastužen vestima i moje misli su sa kraljevskom porodicom, onima koje je volela i koji su voleli nju. Ostavlja iza sebe nasleđe neuporedivo sa bilo čim i duboko će nam nedostajati", poručio je Krejg za PA agenciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin