Poznati

Novak Ðoković na Sajmu knjiga: Slavni teniser o vrtićima, čitanju i povratku na Australijan open

Komentari

Autor: Tanjug / Euronews Srbija

25/10/2022

-

17:44

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković posetio je danas Sajam obrazovanja u okviru 65. Sajma knjiga, gde je sa suprugom Jelenom predstavio aktivnosti Fondacije "Novak Đoković" i programe za unapređenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Okupljenim novinarima teniser je rekao da sa sobom na putovanja često nosi i knjige.

"Ja dosta volim literaturu ruskih pisaca koja se odnosi na zdravlje uglavnom, pošto me ta oblast jako privlači. Zdravlje, medicina, alternativni prirodni načini lečenja, tako da to je nešto što trenutno čitam. Volim da čitam i Jovana Deretića, koji piše o našoj staroj istoriji, to je nešto što je stalno u mojim koferima", poručio je trenutno sedmi teniser planete i osvajač 21 grend slem titule.

"Radna soba" Fondacije "Novak Đoković" na Sajmu knjiga

Fondacija "Novak Đoković" prezentovala je aktivnosti na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u "radnoj sobi" u kojoj su učestvovali predškolci, a pridružili su im se i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Novak i Jelena Ðoković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Jelena Ðoković je rekla da su sa Ministarstvom već u jako dobroj saradnji i da su u poslednjih godinu dana otvorili oko 112 radnih soba i učionica za predškolsku decu širom Srbije.

"Kao Fondacija već 15 godina radimo na tome da deca predškolskog uzrasta imaju što više mogućnosti da idu u vrtiće, jer kao što znamo to nije svima dostupno zbog ograničenih kapaciteta, i u gradu, a posebno u manjim sredinama", rekla je Ðoković i naglasila da im je najveća želja da sva deca dobiju pođednake šanse za dobro detinjstvo.

Novak Ðoković je zahvalio Ministarstvu na saradnji ali i Svetskoj banci koja je, kaže, prepoznala odličan rad Fondacije u Srbiji.

"Nadam se da ću igrati u Australiji"

Najbolji srpski teniser potvrdio je za Euronews Srbija da će do kraja sezone nastupiti na mastersu u Parizu i na završnom mastersu u Torinu.

"Trenutno to nije mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vesti jer želim da idem u Australiju da igram. Idem na zadnja dva turnira za mene u ovoj sezoni - Pariz, koji je sledeće nedelje, i Torino, završni masters. I onda pauza, pa kreće nova sezona, nadam se u januaru", rekao je Ðoković.

"Sa sredstvima koje je obezbedila Svetska banka i sa podrškom Ministarstva prosvete mi smo uspeli da do sada adaptiramo i prilagodimo preko 140 prostorija za naše mališane širom Srbije. Uvek biramo mesta koja su najugroženija i najsiromašnija jer tamo ima najmanje pristupa obrazovanju", rekao je Ðoković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

On je izrazio nadu da će se renoviranje postojećih i izgradnja novih vrtića, kako je rekao "iz temelja" nastaviti i u budućnosti.

"Razvijamo već postojeće programe, i pravimo nove i puno nam znači kada je najveća institucija za obrazovanje u Srbiji, kao što je Ministarstvo, uz nas tako da sva zahvalnost ide njima", rekao je Ðoković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin