Poznati

Vil Smit o šamaru na dodeli Oskara: "Taj bes je u meni dugo bio potisnut"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/11/2022

-

13:47

Vil Smit o šamaru na dodeli Oskara: "Taj bes je u meni dugo bio potisnut"
Vil Smit o šamaru na dodeli Oskara: "Taj bes je u meni dugo bio potisnut" - Copyright Printscreen YouTube/Apple TV

veličina teksta

Aa Aa

Nakon višemesečnog odsustva iz javnog života i nekoliko izvinjenja zbog skandaloznog šamara koji je udario kolegi Krisu Roku na dodeli Oskara, Vil Smit konačno se ponovo našao pod svetlima reflektora. 

On je gostovao u emisiji "The Daily Show" voditelja Trevora Noe u kojoj je promovisao svoj novi film, istorijsku dramu "Emancipacija". 

"Bio sam odsutan", rekao je Smit, što je izazvalo smeh u publici. 

"Bila je to užasna noć, kao što možete i da pretpostavite. Bilo je tu mnogo slojeva i kompleksnosti, ali na kraju, ja sam se jednostavno izgubio. Prolazio sam kroz nešto te večeri. Nije da to opravdava moje ponašanje... Bilo je to mnogo stvari. Bio sam dečak koji je gledao kako njegov otac prebija njegovu majku. Sve je to proključalo u tom trenutku. To nije osoba koja želim da budem", ispričao je glumac.

Voditelj ga je prekinuo i izneo svoje gledište o situaciji. 

"Volim Krisa. Njegov sam prijatelj. Volim i tebe, ali ovo je sje*ano... Znam da su crnci reagovali kao: 'Šta Vil radi? Šta se dođavola desilo?' Mnogi su mislili da treba da ideš u zatvor. Neki su preterano reagovali, što je dovelo do toga da neki ne reaguju uopšte", rekao je Noa.

Smit je zatim ispričao anegdotu koja se odigrala u noći Oskara, kada je morao da se suoči sa posledicama svog ispada i u privatnom životu.

"To je bio bes koji je dugo bio potisnut. Moj nećak ima devet godina i najslađi je dečak. Došli smo kući, a on je ostao dugo budan, kako bi video svog ujka Vila. Sedeli smo u mojoj kuhinji i on mi je bio u krilu držeći Oskar i pitao me: 'Zašto si udario onog čoveka, ujka Vile?'", ispričao je Smit.

On je takođe govorio o svom novom filmu zasnovanom na stvarnim događajima o odbeglom robu koji je zbog fotografija njegovih rana od bičevanja postao simbol brutalnosti robovlasništva u celom svetu. 

"Ta slika je učinila da poželim da istražim tu temu, jer vidite fotografiju, ali ne znate ko je on. Ne znate koja je njegova priča. Američko robovlasništvo jedan je od najbrutalnijih aspekata istorije čovečanstva... Teško je razumeti takav nivo surovosti. Ćerka me je pitala: 'Tata, da li nam zaista treba novi film o ropstvu?' Rekao sam joj: 'Obećavam ti, ne bih napravio film o ropstvu. Ovo je film o slobodi'", rekao je glumac.

Reditelj Antoan Fukua kom je poverena režija "Emancipacije", je u jednom nedavnom intervjuu izjavio da je film "veći" od skandala na dodeli Oskara.

"Četristo godina ropstva veće je od jednog trenutka. Nadam se da će to i ljudi tako videti i pogledati film i da će ih oduševiti Vilovo izvanredno izvođenje i trud koji je cela ekipa uložila", rekao je on.

"Emancipacija" će se na kratko prikazivati u Američkim bioskopima, pre nego što se nađe na Apple TV Plus 9. decembra.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

01.12.2022 09:24

Холивудском лудилу никд краја...

Magazin