Poznati

Otac Britni Spirs tvrdi da je starateljstvo nad pevačicom bilo neophodno: "Jedini razlog zbog kog je moja ćerka živa"

Komentari

Autor: Mail on Sunday

20/12/2022

-

09:31

Otac Britni Spirs tvrdi da je starateljstvo nad pevačicom bilo neophodno: "Jedini razlog zbog kog je moja ćerka živa"
Otac Britni Spirs tvrdi da je starateljstvo nad pevačicom bilo neophodno: "Jedini razlog zbog kog je moja ćerka živa" - Copyright AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je pop zvezda Britni Spirs oslobođena starateljstva koje je pozivajući se na njenu neuračunljivost dodeljeno njenom ocu Džejmiju. 

U slučaju kojim se bavila svetska javnost milioni obožavaoca pevačice na društvenim mrežama osuđivali su Džejmija Spirsa, nakon što je ona sama na sudu iznela šokantno svedočenje o uslovima u kojima je živela punih 13 godina. 

Britni je tvrdila da je protiv svoje volje bila zatvorena u ustanovi za psihijatrijske bolesnike i da joj je otac uzeo slobodu u svim sferama života.

Džejmi je sada po prvi put komentarisao taj slučaj, tvrdeći da su optužbe iznete na njegov račun od strane pripadnika pokreta #FreeBritney "teorije zavere".

On je za The Mail on Sunday ispričao da je sudski aranžman kojim mu je dodeljeno starateljstvo nad ćerkom "jedini razlog zbog kog je ona živa".

"Bila je to nužna intervencija koja ne samo da je spasila Britni iz njenih najmračnijih dana, već i njenu krhku vezu s decom, Prestonom i Džejdenom, koje ima s bivšim suprugom. Bila su to teška vremena", priznao je Džejmi, upozoravajući da ne želi da stvara prividno lepu sliku o situaciji koja je iza njih. Međutim, odluke su, tvrdi on, bile ispravne – iako su uništile odnos između njega i ćerke.

"Neće se svi složiti sa mnom. Bilo je to užasno teško vreme, ali ja svoju ćerku volim svim srcem i dušom. Pitam se gde bi danas moja ćerka bila da nisam tako postupio. Mislite li da bi ona bila živa bez nadzora? Ja znam da ne bi", rekao je Džejmi.

AP/Chris Pizzello

 

Podsećamo, Britni je nakon serije nervnih slomova 2007. godine proglašena opasnom po sebe i okolinu, a sud je njenom ocu kao i specijalizovanoj firmi za staranje o neuračunljivim licima, prepustila starateljstvo nad životom pevačice. Takav aranžman obično se nametne ljudima koji više ne mogu da donose odluke za sebe, najčešće starim i bolesnim, ali je činjenica da je Britni i godinama nakon što je izgubila kontrolu nad svojim životom, nastavila da radi i privređuje, iako ništa od zarađenog novca nije mogla da troši prema svojoj volji.
 
Iako je godinama pokušavala da se oslobodi tog aranžmana, javnost je prvi put čula njenu stranu priče u julu 2021. godine, kada je pred sudom iznela niz optužbi na račun svog oca, tvrdeći da joj je starateljstvo uskratilo osnovna ljudska prava.

Džejmi Spirs se u septembru dobrovoljno povukao sa mesta staratelja nad njenom imovinom, a sud je u Britninu korist presudio 13. novembra prošle godine.

Od tada, pop zvezda se udala za svog dugogodišnjeg dečka, glumca Sema Ašgarija i objavila jedan duet sa Eltonom Džonom, obradu njegovog hita "Tiny Dancer". Ipak, više puta je istakla da u skorije vreme ne namerava da se vrati sceni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin