Poznati

Pop zvezda piše knjigu: Britni Spirs dobija 15 miliona dolara da napiše svoju stranu priče

Komentari

Autor: Guardian

23/02/2022

-

08:34

Pop zvezda piše knjigu: Britni Spirs dobija 15 miliona dolara da napiše svoju stranu priče
AP/Chris Pizzello - Copyright AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Britni Spirs je potpisala ugovor vredan 15 miliona dolara za knjigu u kojoj će ispričati svoju stranu priče i detaljno opisati početke, razvoj muzičke karijere, kao i stvarni odnos s porodicom.

Nekadašnja muzička princeza, krajem prošle godine je završila višegodišnju borbu oko starateljstva, nakon čega je počela otvoreno da govori o ponašanju porodice i odnosu koji su imali prema njoj i njenom radu.

Izdavač "Simon & Schuster", prema pisanju američkih medija, osigurao je autorka prava za 15 miliona dolara i to je ujedno jedan od "najskupljih" dogovora postignutih proteklih godina u izdavaštvu. Vrednost ove knjige je manja samo u odnosu na ugovor koji su 2017. sa "Penguin Random House" potpisali za svoje memoare Barak i Mišel Obama.

Kako prenosi britanski Guardian, za životnu ispovest pop zvezde bilo je zainteresovano više značajnih izdavačkih kuća, ali je na kraju autorska prava obezbedio "Simon & Schuster".

Sestra Britni Spirs Džejmi je u januaru objavila svoje memoare, pod nazivom "Things I Should Have Said".

Spirs se potom oglasila na društvenoj mreži porukom u kojoj je poručila sestri kako je tajming objavljivanja knjige neverovatan, posebno jer je znala da "celi svet nije imao pojma šta joj je zaista učinjeno". Ubrzo je zagolicala maštu fanova kada je na društvenoj mreži podelila fotografiju pisaće mašine uz poruku: "Da počnem od početka?"

Vest o memoarima došla je tri meseca pošto je Britni Spirs na sudu izvojevala veliku pobedu i okončala starateljstva koje je nad njom više od 13 godina imao njen otac. Prošlog meseca sud je, takođe, presudio u njenu korist kada je reč o finansijama i fondu, nad kojim je, takođe, kontrolu sve te godine imao njen otac.

Britni je pred sudom u junu prošle godine prvi put javno i direkno progovorila o svom položaju i tada je iznela niz uznemirujućih optužbi, tražeći da se okonča starateljstvo koje je opisala kao "nasilni" aranžman koji ju je uskratio za njena osnovna ljudska prava.

"Starateljstvo mi je učinilo više štete nego koristi. Zaslužujem da imam život. Nisam srećna, ne mogu da spavam. Tako sam besna i plačem svaki dan", rekla je Britni, tražeći od suda u Los Anđelesu da joj posle trinaest godina, omogući samostalnost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin