Poznati

Kralj Čarls Treći proterao princa Endrjua iz Bakingemske palate

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

15:10

Kralj Čarls Treći proterao princa Endrjua iz Bakingemske palate
Steve Parsons/Pool Photo via AP, File - Copyright Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Kralj Čarls Treći  naredio je svom bratu princu Endrjuu, vojvodi od Jorka, da napusti Bakingemsku palatu, a njegove stvari su u toku renoviranja palate odnete, prenosi britanska štampa.

"Kralj je jasno stavio do znanja da Bakingemska palata više nije mesto za princa Endrjua. Prvo je prošle godine zatvorena njegova kancelarija, a posle toga i odaje za spavanje", izjavio je neimenovani izvor za britanski "San".

Endrju je voleo svoje odaje u Bakingemskoj palati gde je živeo u braku sa Sarom Ferguson, kojom se oženio 1986. godine, a one su bile i njegov dom posle razvoda 1996. godine, navodi list.

"U svoje odaje u palati je dovodio mnogo novih devojaka, među kojima je bila i manekenka Kapris. Stan u Palati svetog Džejmsa nema istu čar za slobodnog muškarca", zaključio je izvor novina San.

Princ Endrju se ranijih godina našao u centru skandala Epstin i bio je optužen za seksulano zlostavljanje zbog čega se povukao iz javnog života. U novembru 2022. je izgubio i plaćenu policijsku zaštitu Bakingemske palate.

Vojvoda od Jorka optužen je za seksualno zlostavljanje Amerikanke Virdžinije Džufri kada je imala samo 17 godina.

Ona je iznela u javnost tvrdnje da ju je princ primorao na seksualne odnose u dva navrata u Londonu i u SAD.

Tužba Amerikanke poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019. godine, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače i zbog navoda koji su zastareli.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

27.01.2023 15:55

Да је неког поштеног критеријума та "палата" би остала пуста

Magazin