Evropa

Princ Endrju plaća Džufri za okončanje sudske parnice

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

09:32

Princ Endrju plaća Džufri za okončanje sudske parnice
Steve Parsons/Pool Photo via AP, File - Copyright Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Princ Endrju plaća finansijsku nagodbu tužiteljki Virdžiniji Džufri, čime se formalno okončava građanska parnica protiv njega pokrenuta u SAD, navodi se u sudskim dokumentima.

Sudija u Njujorku potpisao je odluku u utorak, što je označilo poslednju fazu rešavanja slučaja seksualnog napada za koji je Džufri optužila britanskog princa, prenosi BBC. Iznos koji je vojvoda od Jorka platio u sporazumu dogovorenom prošlog meseca nije otkriven, ali prema sudskim spisima navodi se da će svaka strana "snositi svoje troškove i naknade".

U zajedničkom ranijem dokumentu dve strane, advokati su naveli da nagodba uključuje nepoznatu sumu novca i da vojvoda od Jorka namerava da pokloni značajnu donaciju njenoj dobrotvornoj organizaciji koja se zalaže za podršku žrtvama nasilja.

AP/Bebeto Matthews

Virdžinija Džufri

"Princ Endrju nikada nije nameravao da omalovaži lik gospođe Džufri i prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i zbog posledica nepravednih javnih napada", navodi se u ovom dokumentu.

Podsetimo, Džufri je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete II i vojvodu od Jorka, tužila prošlog avgusta. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao pre više od dve decenije kada je imala 17 godina, kao i da ju je princu podvodio sada pokojni milijarder i pedofil Džefri Epstajn.​ Ona tvrdi da ju je princ zlostavljao u kući bivše Epstajnove saradnice Žislejn Maksvel u Londonu ali i na Epstajnovim posedima.

profimedia, Tanjug/AP/Steve Parsons

Virdžinija Džufri i Princ Endrju

Kako su tada prenosili britanski mediji, kraljica je bila spremna da podmiri troškove odštete, i to iz svojih privatnih fondova vojvodstva Lankaster, čija je vrednost procenjena na više od 23 miliona funti. Ipak, navode da je to veliki udarac za Krunu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa