Fokus

Prijatelj Džefrija Epstajna pronađen mrtav u zatvoru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2022

-

15:26

Prijatelj Džefrija Epstajna pronađen mrtav u zatvoru
Prijatelj Džefrija Epstajna pronađen mrtav u zatvoru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žan Luk Brunel (76), prijatelj Džefrija Epstajna, pronađen je mrtav u zatvoru u Francuskoj.

Francuski dnevni listovi "Mond" i "Le Parisien" preneli su da je bivši modni agent pronađen sinoć  obešen u svojoj zatvorskoj ćeliji u pariskom zatvoru.

Brunel je u decembru 2020. godine optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje maloletnika, uključujući tri dvanaestogodišnje sestre. Takođe, bio je pod istragom zbog trgovine ljudima i učestvovanja u kriminalnoj zaveri usled povezanosti sa Epstajnom i Gislen Maksvel.  Brunel je ranije pominjan kao "najbolji drug" Epstajna i govorilo se da je u njegovom uskom krugu ljudi.

Dalje procesuiranje je izbegao upravo kao Epstajn. Tužioci su rekli da je otvorena istraga o uzrocima smrti nakon što je on pronađen tokom noći. Pronađen je oko jedan sat posle ponoći tokom noćne patrole, a lekari hitne pomoći nisu uspeli da ga ožive.

Brunel je bio direktor modne agencije, a prema navodima medija, često je koristio Epstajnov privatni avion.

profimedia

 

Zbog optužbi za zlostavljanje, uhapšen je 2020. godine na aerodromu "Šarl de Gol" u Parizu dok se pripremao za let za Senegal.

Protiv njega se vodila istraga u okviru široke istrage o navodnom seksualnom iskorišćavanju žena i devojaka od strane Epstajna i njegovog kruga.

Takođe, jedna od njegovih žrtvi bila je i Virdžinija Džufri, koja je se sudila i sa vojvodom od Jorka, Endrjuuom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

 

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet