Fokus

Nagodili se princ Endru i Virdžinija Džufri: Advokati obe strane obavestili sudiju da je postignut dogovor

Komentari

Autor: AP

15/02/2022

-

18:55

Nagodili se princ Endru i Virdžinija Džufri: Advokati obe strane obavestili sudiju da je postignut dogovor
Nagodili se princ Endru i Virdžinija Džufri: Advokati obe strane obavestili sudiju da je postignut dogovor - Copyright Steve Parsons/Pool Photo via AP, Bebeto Matthews

veličina teksta

Aa Aa

Postignuta je vansudska nagodba u tužbi kojom je princ Endru, drugi sin britanske kraljice Elizabete II, optužen za seksualno zlostavljanje Virdžinije Džufri, koja je, prema optužbi, tada imala 17 godina.

Advokat Dejvid Bojs, koji zastupa Džufri, rekao je u saveznom sudu na Menhetnu da su advokati obe strane obavestili sudiju da je postignut dogovor i da će zatražiti odbacivanje tužbe u roku od mesec dana, prenosi AP.

U međuvremenu, navodi se u pismu, sudija bi trebalo da obustavi sve rokove i odloži postupak.

Virdžinija Džufri je tužila princa Endrua u avgustu 2021. godine. Amerikanka je optužila člana britanske kraljevske porodice da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina tokom njenog putovanja u London sa Džefrijem Epstajnom.

Endru je odlučno negirao navode i pokušao da odbaci tužbu.

Advokat Bojs je izjavio: "Virdžinija Džufri i princ Endru postigli su vansudsku nagodbu. Stranke će podneti predviđeni otkaz nakon što gospođa Džufri primi nagodbu (iznos nije otkriven).

"Poznato je da je Džefri Epštajn trgovao nebrojenim mladim devojkama tokom mnogo godina. Princ Endru žali zbog druženja sa Epštajnom i pohvaljuje hrabrost gospođe Džufri i drugih preživelih u zalaganju za sebe i druge. On se obavezuje da će pokazati svoje žaljenje zbog povezanosti sa Epstajnom tako što će podržati borbu protiv zla trgovine seksom i podržati njene žrtve", navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet