Fokus

Epstajnova pomoćnica proglašena krivom, sud je optužio da je vrbovala maloletnice za milijardera

Komentari

Autor: CNN, BBC

29/12/2021

-

23:22

Epstajnova pomoćnica proglašena krivom, sud je optužio da je vrbovala maloletnice za milijardera
Epstajnova pomoćnica proglašena krivom, sud je optužio da je vrbovala maloletnice za milijardera - Copyright Tanjug AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Gislejn Maksvel, koja se suočava sa šest federalnih optužbi, proglašena je krivom po pet tačaka - uključujući i najtežu optužbu, onu za seksualnu trgovinu maloletnicima. Ovo nosi moguću kaznu od 40 godina, što znači da bi 60-godišnjakinja mogla da provede ostatak života iza rešetaka, prenosi BBC.

Ova optužba se odnosi na svedočenje žene, koja je tvrdila da je bila plaćena za seksualne usluge tokom poseta kuće Džefrija Epstajna na Floridi između 2001. i 2004. godine. U vreme prve posete imala je samo 14 godina.

Tužioci su u uvodnim izjavama rekli da su Maksvel i Epstajn stvorili sistem zlostavljanja u kojem su namamili maloletne devojke u seksualne odnose sa Epstajnom koristeći se prevarom.

Advokat Gislejn Maksvel je tvrdio da je ona "žrtveno jagnje" za Epstajnove postupke. Maksvel je odbila da svedoči tokom suđenja, rekavši sudiji Alison Nejtan: "Časni sude, vlada nije dokazala svoj slučaj. Tako da nema potrebe da svedočim", prenosi CNN.

Epstajn, koji je 2008. priznao krivicu za prostituciju, optužen je za trgovinu ljudima u julu 2019, a mesec dana kasnije se ubio u zatvoru. Maksvel je uhapšena godinu dana kasnije.

Ko je Gislejn Maksvel?

Rođena blizu Pariza na Božić 1961. godine, Maksvel je odrastla u seoskoj vili, pohađala Univerzitet Oksford i govori nekoliko jezika. Ova 60-godišnjakinja je ćerka osramoćenog tajkuna Roberta Maksvela - njegovo deveto i najmlađe dete.

Kažu da je imala veoma bliske odnose sa svojim pokojnim ocem, a on je svoju luksuznu jahtu nazvao po njoj - Lejdi Gislejn. Ubrzo nakon očeve smrti 1991. godine, Maksvel je napustila Veliku Britaniju da bi se nastanila u Americi, gde je radila sa nekretninama, a nedugo zatim upoznala je Epstajna.

Prodala je uću na Menhetnu 2016. godine, a o njoj nema mnogo informacija u javnosti sve dok nije bila uhapšena prošlog jula u Nju Hempširu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet