Poznati

Vensan Kasel: Svaki put kad muškarac uradi nešto pogrešno, on je "perverzni manipulativni narcis"

Komentari

Autor: Independent

28/02/2023

-

22:58

Vensan Kasel: Svaki put kad muškarac uradi nešto pogrešno, on je "perverzni manipulativni narcis"
Vensan Kasel: Svaki put kad muškarac uradi nešto pogrešno, on je "perverzni manipulativni narcis" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vensan Kasel, zvezda mnogih francuskih i holivudskih filmova, igra u novoj mini seriji u produkciji "Apple TV Plus" pod nazivom "Liaison". Slavni glumac tumačiće lik Gabrijela, plaćenika i špijuna koji radi za francusku vladu i bavi se sajber-napadom na Veliku Britaniju.

U ovom političkom trileru igra još i Eva Grin, a režiju potpisuje Stiven Hokins.

Kada je Kasel prvi put pročitao scenario, odmah je poželeo da lik učini "više francuskim".

"On nije kao britanski Džejms Bond koji je nonšalantan ili nešto tako. On je duboko odgovoran. On zna kako stvari funkcionišu iza kulisa i toliko je mračan i pesimističan, da mora da glumi optimizam. Vrlo je usamljen lik. Tako sam ga ja video i tako sam želeo da ga predstavim", ispričao je glumac u novom intervjuu za Independent.

Iako je tema politička, Kasel nije ljubitelj politike ni angažovane umetnosti. 

"Iskreno, nije mi cilj da učestvujem u projektima koji su politički ili socijalni. Imao sam dodira s njima samo zato što su bili interesantni, ali ja ne pokušavam da budem politički ili socijalno angažovan. Zapravo, mislim da kad glumci počnu da prave takve izbore, postane pomalo dosadno. Jer snimanje filmova nema veze sa menjanjem sveta. Bilo bi naivno tako razmišljati. Nema nijednog primera da je film bilo šta promenio", smatra glumac.

"Liaison" nije Kaselovo prvo gostovanje na televiziji. On je igrao i zlikovca u trećoj sezoni serije "Westworld" koja je nedavno otkazana.

"Novac koji se ulaže u produkciju serija za striming više nema nikakve veze sa televizijom. To su definitivno filmovi, samo za male ekrane. Mislim, ja lično ne gledam stvari u bioskopu. Oni završe na mom računaru, tabletu, kućnom bioskopu, velikom televizoru... šta god. Tako da zaista ne vidim razliku", rekao je glumac.

profimedia

 

Kaže da ga ne pogađa to što je posetilaca bioskopa sve manje, iako potiče iz porodice istaknutih umetnika.

Njegov otac Žan Pjer Kasel bio je glumac koji je sarađivao sa velikanima poput Luisa Bunjuela i Sidnija Lumea, a ljubav prema filmu prelila se i na sina.

"Video sam oca kao glumca koji je bio srećan, što znači da se zabavljao, plesao, pevao. Bio je kralj, a onda seljak ili doktor. Zaista je uživao u onome što je radio", priseća se Kasel.

Zanimljivo je da je nedavno snimio novu adaptaciju "Tri musketara", nakon što je u verziji iz sedamdesetih igrao njegov otac. Takođe, sprema se da počne snimanje novog filma majstora horora Dejvida Kronenberga, s kojim je već sarađivao dva puta.

Činjenica da ga često biraju za zastrašujuće uloge, kao u filmovima "Mržnja" i "Šejtan", a priseća se i ostvarenja "Moj kralj" ("Mon Roi"), dobitnika "Zlatne palme" u kom je igrao nasilnog muža.

Kasel kaže da su ga žene, kao da je produžetak tog lika, zvale manipulatorom i narcisom.

"To je sada vrlo moderno: 'Perverzni manipulator narcis'. Svaki put kad muškarac uradi nešto pogrešno, on je perverzni manipulativni narcis. Shvatio sam zapravo da tim istim ljudima zapravo sviđa taj lik. Ako neko ima noćne more zbog lika kog toliko mrze, za mene je to kompliment", rekao je glumac.

Komentari (0)

Magazin