Poznati

Slavne ličnosti čekaju red za put u svemir: Bred Pit, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet rezervisali karte

Komentari

Autor: Business Insider

14/07/2021

-

21:34

Slavne ličnosti čekaju red za put u svemir: Bred Pit, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet rezervisali karte
Slavne ličnosti čekaju red za put u svemir: Bred Pit, Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet rezervisali karte - Copyright AP/Evan Agostini, AP/Ted S. Warren

veličina teksta

Aa Aa

Dok milijarder Ričard Benson još proslavanja svoj prvi let u svemir, svoj red da uz turističke svemirske letove kompanije "Virdžin Galaktik" barem na kratko napuste našu planetu čeka čitav niz slavnih milionera, koji sebi mogu da priušte putovanje do ivice beskraja.

Oko 600 ljudi širom sveta rezervisalo je 250.000 dolara vredne karte za svemirski turizam, a među njima su Leonardo Dikaprio, Tom Henks, Bred Pit, Anđelina Džoli, Rasel Brend, Lejdi Gaga, Ešton Kučer i mnoge druge slavne ličnosti.

Broj rezervacija nije opao ni posle pada "Svemirskog broda 2" u Mohave pustinji 2014. u kom je poginuo kopilot, a pilot teško povređen. Štaviše, neki vlasnici karata čekaju već duže od 15 godina na svoj red da otputuju u svemir, prenosi Rojters.

U februaru prošle godine Virdžin galaktik pokrenuo je kampanju koja je privukla još 1.000 prijava, ovog puta sa depozitom u iznosu od 1.000 dolara. Kompanija procenjuje da je ukupna vrednost do sada uloženih depozita oko 80 miliona dolara, ali izvršni direktor Džordž Vajtsajds za Biznis insajder kaže da očekuje da će svemirski turizam na kraju donositi između 10 i 15 milijardi dolara godišnje toj kompaniji.

AP/Joel C Ryan

 

Među onima koji čekaju svoj red da putuju u orbitu je i Rijana, pevačica, glumica i uspešna preduzetnica, koja je prema sopstvenim rečima "opsednuta svemirom". Svoju kartu rezervisala je još 2013. godine.

U isto vreme svoje mesto u svemirskom brodu rezervisao je i Leonardo Dikaprio, dok je Džastin Biber, koji je takođe u redu za čekanje, čak izjavio da bi želeo da snima spot u svemiru.

Reditelj Džejms Kameron, koji je veliki ljubitelj avantura i koji je postao drugi čovek u istoriji koji je posetio najdublju tačku okeana - Marijansku brazdu, takođe je jedan od poznatih milionera koji sanjaju o putu u svemir.

profimedia

Ešton Kučer i Mila Kunis

Ešton Kučer je bio 500. potencijalni putnik Virdžin Galaktika, a navodno mu se Brenson lično zahvalio na prijavi. Uz njega će na putu u svemir najverovatnije biti i njegova supruga Mila Kunis.

Bivši bračni par Bred Pit i Anđelina Džoli, takođe su rezervisali svoja mesta u turističkom svemirskom brodu, ali su se čekajući razveli. Slično je bilo i sa pevačicom Kejt Peri i njenim mužem Raselom Brendom, koji joj je kupio kartu za svemir za 35. rođendan.

Kejt Vinslet je "preko veze" obezbedila putovanje za celu porodicu, zahvaljujući tome što je njen suprug Edvard Abel Smit u rodbinskim odnosima sa Ričardom Brensonom.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin