Poznati

Princ Hari piše memoare "ne kao princ, nego kao čovek"

Komentari

Autor: Independent

20/07/2021

-

09:40

Princ Hari piše memoare "ne kao princ, nego kao čovek"
Princ Hari piše memoare "ne kao princ, nego kao čovek" - Copyright Tanjug/Photo by Jordan Strauš/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Princ Hari piše "intimne memoare iz srca", koji bi na policama knjižara trebalo da se nađu krajem naredne godine, piše britanski Independent.

Knjiga vojvode od Saseksa trebalo bi da "konačno svedočenje o iskustvima, avanturama, gubicima i životnim lekcijama, koje su uticale na njegovo oblikovanje", saopštio je izdavač Random Haus.

"Govoreći o vremenu koje je proveo pod budnim okom javnosti, od detinjstva do danas, uključujući i njegovu posvećenost službi, vojnoj dužnosti, koja ga je dva puta odvela na front Avganistana, kao i radosti koju je pronašao u ulozi muža i oca, princ Hari će pružiti iskren i interesantan lični portrert, koji će čitaocima pokazati da iza svega onoga što misle da znaju, leži inspirativna, hrabra i optimistična ljudska priča", navodi se u saopštenju izdavača.

Hari je rekao da memoare piše "ne kao princ, kakav sam rođen, nego kao čovek koji sam postao".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Random House (@randomhouse)

"Imao sam mnoge uloge tokom godina, a nadam se da ću prenoseći svoju priču, uspone i padove, greške i lekcije koje sam naučio, pomoći da pokažem da bez obzira na to odakle potičemo, imamo mnogo više toga zajedničkog, nego što mislimo", rekao je on.

Hari i njegova supruga Megan prošle godine su odstupili od dužnosti koje su imali u kraljevskoj porodici i sada žive u Kaliforniji.

Par je izazvao skandal koji je duboko uzdrmao britansku monarhiju, ispričavši u intervjuu sa Oprom Vinfri da je jedan od članova kraljevske porodice izrazio zabrinutost koliko će biti tamna koža njihovog sina, a Megan je rekla i da je živeći po pravilima Krune, bila na ivici samoubistva.

Hari je rekao da je strahovao kako će se ponoviti sudbina njegove majke, princeze Dajane, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 1997. bežeći od paparaca.

Iz Bakingemske palate demantovali su takve navode i izrazili "tugu", što su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa tako teško živeli u to vreme, a princ Vilijam izjavio da niko u porodici nije rasista.

Prema navodima Random Hausa, svi prihodi od memoara princa Harija idu u dobrotvorne svrhe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin