Tehnologija

Google počinje da briše neaktivne naloge: Ostalo je malo vremena da spasete svoj

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2023

-

15:13

Google počinje da briše neaktivne naloge: Ostalo je malo vremena da spasete svoj
Google počinje da briše neaktivne naloge: Ostalo je malo vremena da spasete svoj - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Google najavila je još u maju da će početi da gasi naloge koji nisu bili aktivni u poslednje dve godine, a od početka decembra to planira i da sprovede u delo.

Prema novoj politici kuće, nalozi kojima korisnici nisu pristupali u poslednje dve godine, biće izbrisani, a njihovi vlasnici prethodno će dobiti obaveštenje o tome na rezervni mejl. 

Ukoliko želite da spasete podatke koje imate, dovoljno je da se do petka ulogujete na stare naloge. 

Novim pravilnikom obuhvaćeni su samo lični nalozi, dok nalozi organizacija poput škola i kompanija nisu pogođeni, kažu iz Gugla, kao ni nalozi povezani sa YouTube kanalima na kojima ima videa.

Ukoliko želite da sačuvate podatke sa nekog naloga, u tome vam može pomoći Google Takeout alat koji vam omogućava da preuzmete podatke u bilo koje vreme, piše Euronews.

Takođe imate mogućnost da podesite šta će se desiti sa vašim nalogom i podacima ukoliko ponovo postane neaktivan, a jedna od mogućnosti je da odabrane datoteke budu poslate kontaktima od poverenja ili potpuno izbrisane. 

Kompanija je odlučila da briše neaktivne naloge, jer obično prolaze manje bezbednosnih provera i mogu biti lako kompromitovani i iskorišćeni za slanje neželjene pošte, zlonamernog sadržaja, pa čak i za krađu identiteta.

Komentari (0)

Magazin