Tehnologija

TikTok dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2021

-

19:21

TikTok dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno
TikTok dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

TikTok broji mesečno milijardu aktivnih korisnika širom sveta, otkrila je danas ta kineska kompanija koja beleži konstantan rast popularnosti svoje aplikacije za razmenu kratkih video sadržaja.

Rast broja korisnika TikToka, koji je u privatnom vlasništvu kineske kompanije Bajtdens, podržao je i veliki broj Amerikanaca koji su se tokom pandemije kovid-19 pridružili toj društvenoj mreži, prenosi CNBC.

TikTok je u januaru 2018. godine objavio da ima oko 55 miliona korisnika na globalnom nivou, a taj broj je porastao na više od 271 miliona do decembra 2018. i na 507 miliona do decembra 2019. Kompanija je prošlog leta izvestila da je stekla skoro 700 miliona mesečno aktivnih korisnika.

Tanjug/AP/Mark Schiefelbein

 

U prilogu američke tv stanice o omasovljavanju korisnika TikToka, navodi se kao poređenje podatak da je Fejsbuk u drugom kvartalu ove godine imao 3,51 milijardu mesečnih korisnika u okviru "familije" svojih različiitih aplikacija u odnosu na 3,45 milijardi u prvom tromesečju.

Dalje se dodaje da je ipak kineska firma lansirala jednu od najuspešnijih aplikacija za objavu kratkih video formata, te da se mnogi njeni veliki tehnološki rivali utrkuju da naprave svoje verzije.

U tom kontekstu se navodi da je Fejsbuk prošlog avgusta lansirao klon verziju TikToka - Instagram Rils, Snep je lane takođe najavio sličnu funkciju pod nazivom Spotlajt, dok je Gugov Jutjub izbacio prošlog septembra svog aduta za kratke video sadržaje - aplikaciju Šorts.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin