Tehnologija

Tviter zabranio deljenje fotografija i snimaka bez pristanka osobe koja je na njima

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

30/11/2021

-

22:20

Tviter zabranio deljenje fotografija i snimaka bez pristanka osobe koja je na njima
Tviter - Copyright Tanjug/AP/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Tviter je danas saopštio da na svojoj platformi neće dozvoliti deljenje privatnih medijskih podataka, kao što su fotografije i video snimci, bez pristanka osobe koja se na njima nalazi.

Politika privatnosti ove kompanije već zabranjuje deljenje privatnih podataka drugih ljudi, kao što su brojevi telefona, adrese i lične karte, podseća Rojters.

"Kada nas pojedinci koji su prikazani ili ovlašćeni predstavnici obaveste da nisu dali pristanak za deljenje njihovih privatnih fotografija ili video snimka, mi ćemo ih ukloniti", poručuju iz Tvitera.

Osnivač i izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi podneo je u ponedeljak ostavku na mesto prvog čoveka ove društvene mreže. Dorsi je rekao da će ga na toj funkciji zameniti sadašnji glavni tehnički direktor Parag Agraval.

Iako se možda ne oglašava u javnosti toliko često kao Mark Zakerberg, ili Džef Bezos, Dorsijeva dosadašnja karijera nije prošla bez kontroverzi, a njegov način života mnogi bi okarakterisali kao "egzotičan".

"Odlučio sam da napustim Tviter jer verujem da je kompanija spremna da krene dalje od svojih osnivača. Moje poverenje u Paraga kao direktora je veliko. Njegov rad u prethodnih 10 godina je bio transformacioni. Duboko sam mu zahvalan zbog njegovih veština, srca i duše. Vreme je za vođstvo", saopštio je Dorsi povodom svoje ostavke, a obratio se i na Tviteru, gde je napisao da je ovo bila samo njegova odluka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin