Tehnologija

Mask imenovao sebe za generalnog direktora Tvitera

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2022

-

08:40

Mask imenovao sebe za generalnog direktora Tvitera
Ilon Mask - Copyright Tanjug AP/Twitter page of Elon Musk via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki milijarder i i vlasnik Spejs eks i Tesla Motors, Ilon Mask, imenovao je sebe za novog generalnog direktora Tvitera, nakon što je raspustio bord direktora i najavio nova restruktuiranja.

Američki list Vašington Post javio je, pozivajuci se na izvore bliske Masku, da njegov tim planira otpuštanju oko 25 odsto radnika u prvom krugu restruktuiranja, prenosi Gardijan.

Slavni advokat Aleks Spiro, dugogodišnji Maskov pravni zastupnik, vodio je razgovore o predstojećim otpuštanjima radnih mesta, piše Vašington Post.

Nakon što je prošle nedelje preuzeo kontrolu nad Tviterom, Mask je otpustio najviše rukovodioce kompanije, uključujući izvršnog direktora Paraga Agravala, šefa finansija Neda Segala i šefa pravnih poslova i politike Vijaia Gaddea.

Musk je raspustio i Upravni odbor Tvitera i imenovao sebe za jedinog člana odbora, navedeno je u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti. Mask je kasnije u objavi na Tviteru napisao da je raspuštanje odbora bilo "samo privremeno".

Vlasnik Tesla Motorsa je prethodno svojoj Tviter biografiji dodao funkciju "Glavni Tviteraš“ (Chief Twit), aludirajući na svoju novu ulogu u kompaniji. Mask je prošle sedmice preuzeo kontrolu nad ovom društvenom mrežom za više od 44 milijarde dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin