Zdravlje

Fauči: Za nekoliko nedelja konačni stav o trećoj dozi vakcine Moderna i drugoj dozi vakcine Džonson i Džonson

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

19:43

Fauči: Za nekoliko nedelja konačni stav o trećoj dozi vakcine Moderna i drugoj dozi vakcine Džonson i Džonson
Fauči: Za nekoliko nedelja konačni stav o trećoj dozi vakcine Moderna i drugoj dozi vakcine Džonson i Džonson - Copyright Tanjug/AP/Jim Lo Scalzo

veličina teksta

Aa Aa

Podaci potrebni za utvrđivanje da li je preporučljivo davati treću dozu vakcine protiv kovida 19 kompanije Moderna i drugu vakcine kompanije Džonson i Džonson biće poznati za samo nekoliko nedelja, izjavio je danas Entoni Fauči, glavni medicinski savetnik predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Džoa Bajdena.

Američka zdravstvena regulatorna tela već su počela da razmatraju davanje treće doze vakcine Fajzer-Bajiontek, preneo je Rojters.

Savetodavno telo Američke uprave za hranu i lekove preporučilo je u subotu treću dozu vakcine Fajzer-Bajontek za osobe starije od 65 godina ili sa visokim rizikom od ozbiljnog oboljevanja od kovida 19, ali je odbilo da podrži davanje treće doze široj populaciji.

Ljudi koji su primili dve doze Modernine vakcine ili jednu dozu vakcine kompanije Džonson i Džonson još čekaju smernice o eventualnom primanju dodatne doze vakcine.

"Podaci o davanju treće doze Modernine vakcine i druge doze vakcine Džonson i Džonsona će biti gotovi za nekoliko nedelja", istakao je Fauči.

"Trenutno radimo na tome kako bismo podatke dostavili Urpavi za hranu i lekove, kako bismo mogli da ih pregledamo i odlučimo o dodatnim dozama", dodao je Fauči.

Podaci, takođe, mogu pokazati da je neophodno dati dodatnu dozu vakcina široj populaciji SAD, kazao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin