Zdravlje

Do kraja juna 60 odsto građana EU primiće barem jednu dozu vakcine, najavljuje predsednica Evropske komisije

Komentari

Autor: Tanjug

25/06/2021

-

14:22

Do kraja juna 60 odsto građana EU primiće barem jednu dozu vakcine, najavljuje predsednica Evropske komisije
Do kraja juna 60 odsto građana EU primiće barem jednu dozu vakcine, najavljuje predsednica Evropske komisije - Copyright Tanjug AP/Mahesh Kumar A.

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisje, Ursula fon der Lajen, kaže da će Evropska unija do kraja juna imati skoro 60 odsto odraslih vakcinisanih bar jednom dozom i oko 40 odsto potpuno vakcinisanih garađana.

"U pitanju je značajan, ali i neophodan napredak jer smo zabrinuti zbog Detla varijante koja je se brzo širi EU. Dobra vest je da vakcinacija, a posebno potpuna vakcinacija, štiti veoma dobro od Delta varijante", poručila je Fon der Lajken.

Ona je na kraju dvodnevnog samita u Briselu pozvala zemlje članice EU da ostanu na oprezu i u koordinaciji kada je reč restriktivnih merama, pri čemu je naglasila da maske i distanca moraju da ostanu u primeni, a vakcinacija mora da se nastavi.

"Morano da se vakcinišemo, vacinišemo i vakcinišemo. To je najbolja startegija protiv novih varijanti", zaključila je Lajen.

Preporuka za vas

Apel mladima da se vakcinišu – stručnjaci za Euronews Srbija kažu da će se virus vratiti na jesen i da nema razloga za slavlje

Komentari (0)

Magazin