Život

Komandant izbačen iz Bele kuće: Pas predsednika Bajdena koji je više puta ujeo agente tajne službe dobio novi dom

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

12:07

Komandant izbačen iz Bele kuće: Pas predsednika Bajdena koji je više puta ujeo agente tajne službe dobio novi dom
Bajdenov pas ujeo još jednog agenta Tajne službe - Copyright Tanjug AP/Carolyn Kaster, File

veličina teksta

Aa Aa

Pas predsednika SAD Džozefa Bajdena, Komandant, koji je više puta ujedao pripadnike tajne službe, premešten je iz Bele kuće na drugu lokaciju.

Evidentirano je ukupno 10 napada od oktobra 2022. do januara 2023. godine, a jednoj službenici je nedavno bila potrebna medicinska pomoć nakon napada i ujeda dvogodišnjeg nemačkog ovčara, prenosi Skaj njuz.

Elizabet Aleksander, portparolka prve dame Džil Bajden, potvrdila je da Komandant trenutno nije u kompleksu Bele kuće i dodala da se "procenjuju naredni koraci".

Ona je istakla da je Bajdenovima veoma stalo do bezbednosti osoblja i svih drugih koji ih svakodnevno štite.

"Oni su i dalje zahvalni na strpljenju i podršci američke tajne službe i nastavljaju da rade na rešenjima", rekla je Aleksanderova i dodala da Bela kuća može da bude "stresno okruženje za kućne ljubimce".

Da može da govori, to bi verovatno potvrdio i prethodni Bajdenov ljubimac, takođe nemački ovčar po imenu Major, koji je takođe preseljen, nakon što je više puta napao osoblje. 

Istini za volju, nisu samo Bajdenovi ljubimci bili neposlušni u Beloj kući, a neki njihovi prethodnici čak su mogli da dovedu i do međunarodnih skandala. 

Naime, pas Frenklina D. Ruzvelta, takođe nemački ovčar, koji se baš kao i ljubimac aktuelnog predsednika zvao Major, ugrizao je senatorku Sjedinjenih Američkih Država Heti Vajat Karavej i napao premijera Ujedinjenog Kraljevstva Remzija Mekdonalda, pocepavši Mekdonaldu pantalone.

Pitbul terijer Teodora Ruzvelta ujeo je više ljudi i čak pocepao pantalone ambasadoru Francuske u Sjedinjenim Državama Žan-Žilu Žiseranu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin