Život

Nesvakidašnji incident na aerodromu u Meksiko Sitiju: Putnik izašao na krilo aviona

Komentari

Autor: Fonet

27/01/2024

-

21:01

Nesvakidašnji incident na aerodromu u Meksiko Sitiju: Putnik izašao na krilo aviona
Nesvakidašnji incident na aerodromu u Meksiko Sitiju: Putnik izašao na krilo aviona - Copyright Tanjug/Jadrnka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni aerodrom u Meksiko Sitiju saopštio je da je jedan muškarac otvorio izlaz za vanredne situacije i izašao na krilo aviona, koji je na pisti čekao poletanje, nakon čega je priveden u policiju.

Nakon toga je 77 putnika u tom avionu potpisalo izjavu u kojoj su naveli da ih je aviokompanija ostavila da u zatvorenom avionu stoje na pisti duže od četiri sata bez ventilacije i vode, preneo je AP.

"Nedostatak vazduha i vode stvorili su uslove koji su ugrozili zdravlje putnika i čovek nam je spasio živote“, naveli su putnici u izjavi.

Izveštaj o incidentu koji je kasnije predat aerodromskim vlastima u velikoj meri je potvrdio tu verziju.

"Let je bio predviđen za 8:45 časova, ali su instrumenti signalizirali na neku neisptravnost, zbog čega je kapitan morao da se vrati sa piste za uzletanje. U 11:37 meksička aviokompanija prijavila je da je u avionu došlo do nereda zbog nezadovoljstva putnika", navodi se u izveštaju.

Dodaje se da je jedan putnik otvorio vrata za hitne slučajeve i izašao na krilo, a potom se vratio u avion, nakon čega je, u skladu sa propisima, letelica morala da bude zamenjena.

Aerodromske vlasti nisu identifikovale čoveka, a odbile su da komentarišu da li on ostaje u pritvoru i da li će protiv njega biti podignuta optužnica.

Na kraju je let iz Meksiko Sitija za Gvatemalu Siti kasnio četiri sata i 56 minuta. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin