Život

Pričala o svom životu pod anestezijom: Italijanki od 106 godina uspešno ugrađen pejsmejker

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2024

-

18:31

Pričala o svom životu pod anestezijom: Italijanki od 106 godina uspešno ugrađen pejsmejker
Pričala o svom životu pod anestezijom: Italijanki od 106 godina uspešno ugrađen pejsmejker - Copyright Tanjug AP/Massachusetts General Hospital via AP

veličina teksta

Aa Aa

Italijanki staroj 106 godina uspešno je ugrađen pejsmejker, a ona je tokom operacije pod lokalnom anestezijom doktorima i medicinskim sestrama pričala o svom životu, piše "Ansa".

Intervenciju je predvodio tim šefa kardiologije bolnice u mestu Ćento, Bjađa Sasonija, a on je istakao da je 106-godišnja Aide Borgati ''izuzetno svesna'' i ''netaknutog mentalnog stanja''.

''Njen živahni um i jasnoća misli i sećanja su zaista impresivni. Tokom operacije razgovarali smo o početku njenog života 1918, tokom Prvog svetskog rata. Za mene je to bilo kao da otvaram istorijsku knjigu, budući da sam zaljubljenik u italijansku istoriju 20. veka'', rekao je doktor Sasone.

On je dodao da, iako je i pre radio sa dosta starijim pacijentima, oni u 107. godini života su ređi, a Sasone i Borgati su se pozdravili uz nadu da će se videti za 10 godina na zameni pejsmejkera.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin