Život

Kuća koju je vrebao Fredi Kruger dobila novog vlasnika: Poznati filmski dom prodat za 2,98 miliona dolara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/01/2022

-

20:51

Kuća koju je vrebao Fredi Kruger dobila novog vlasnika: Poznati filmski dom prodat za 2,98 miliona dolara
Kuća koju je vrebao Fredi Kruger dobila novog vlasnika: Poznati filmski dom prodat za 2,98 miliona dolara - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od poznatijih "filmskih kuća", dom koji vreba Fredi Kruger u kultnom hororu "Strava u Ulici brestova", dobila je novog vlasnika, spremnog da izdvoji 2,98 miliona dolara za ovaj dobro poznati dom koji je zauzeo važno mesto u istoriji kinematografije, objavili su američki mediji.

Profimedia

 

Kuća u Los Anđelesu, kako je opisano, ima dva sprata, tri spavaće sobe, ali i bazen i kuću za goste u zadnjem delu dvorišta. Agencija za nekretnine je oglašavala za prodaju od oktobra, a u reklamne svrhe je koristila lik jednog od najpoznatijih serijskih ubica sa velikog platna. Fredi Kruger je ovog puta pozirao u moderno opremljenoj kuhinji, predstavljao je dobro osvetljeni dnevni boravak, ali i prostranu spavaću sobu i luksuzno kupatilo. I mnogim ljubiteljima filma "Strah u Ulici brestova" odmah će se kao asocijacija javiti čuvena scena kada Fredijeva ruka izvire iz kade i kreće ka Nensi (Heder Langenkamp).

"One, two, Freddy's coming for you; Three, four, better lock your door; Five, six, grab a crucifix; Seven, eight, gonna stay up late; Nine, ten, never sleep again", stihovi su koji uteruju strah u kosti gledaocima širom sveta.

Profimedia

 

"Fredi Kruger se vraća u fiktivni grad Springvud i napada Nensi i njene prijatelje u njihovim snovima, a uspeva da im naudi u realnom životu", ovako bi ukratko mogla da glasi radnja  filma Vesa Krejvena, u kom je i debitovao serijski ubica spržene kože, sa šeširom na glavi, u prugastom crveno-zelenom džemperu i sa sečivima na prstima.

Krejvenov film o serijskom ubici koji žrtve proganja i, ako sve ide po planu, ubija u snovima, premijerno je prikazan u bioskopima u Americi 9. novembra 1984. godine.

"Strava u Ulici brestova" je ubrzo zaradila status jednog od najboljih i najuticajnijih horora svih vremena, tako da je usledilo čak šest nastavaka i jedan rimejk, kao i jedan krosover sa, takođe, čuvenim horor serijalom "Petak trinaesti".

Dok su se likovi - žrtve menjali, centralna figura u svim filmovima ostao je Fredi Kruger, koga je u čak osam od devet filmova glumio Robert Inglund.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin