Život

Otvorena prva turistička agencija koja nudi putovanja u svemir - u ponudi 16 izlazaka sunca u 24 časa

Komentari

Autor: Euronews/Julie Gaubert

24/06/2021

-

10:07

Otvorena prva turistička agencija koja nudi putovanja u svemir - u ponudi 16 izlazaka sunca u 24 časa
Otvorena prva turistička agencija koja nudi putovanja u svemir - u ponudi 16 izlazaka sunca u 24 časa - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Prva turistička agencija na svetu koja u ponudi ima i putovanje u svemir, "Rocket Breaks", otvorena je u Londonu.

Ova agencija nudi potencijalnim putnicima kompletnu uslugu, uključujući organizovanje letova, smeštaja, obroka, ali i program obuke kako bi mogli da putuju u svemir.

Paket takođe uključuje jednodnevne izlete u svemir, iskustva u bestežinskom stanju i priliku da se ukrcate na stanicu Aurora, prvi luksuzni hotel koji se pravi isključivo za potrebe "svemirskog smeštaja".

Nebo više nije granica

Iza ideje o Aurori, koja bi trebalo da bude otvorena 2022. godine, stoji vazduhoplovna kompanija "orion Span", sa sedištem u Kaliforniji.

Luksuzni svemirski hotel napravljen je tako da kruži u orbiti oko Zemlje, i moći će da primi 12 gostiju uz dva člana posade, tokom odmora koji traje 12 dana.

Omogućiće vam da prisustvujete izlasku sunca čak 16 puta u toku 24 časa, i da vidite Zemlju i okeane iz sasvim nove perspektive.

Da bi osoba rezervisala smeštaj na Aurori, mora prvo proći obuku u nekom od centara koji su za to predviđeni, kako bi se telo dovalo na optimalni nivo.

"Bez sumnje, svemir je budućnost turizma. Videli smo prostor na tržištu i želimo da 'Rocket Breaks' postane jedna od najcenjenijih agencija u svetu svemirskih putovanja", rekao je osnivač ove kompanije Dejvid Dauti. 

Kada je tehnologija kojom će se ići u svemir u pitanju, za sada su sve šanse da će tu pionir biti kompanija "Virgin Galactic", koju je osnovao Ričard Brenson.

Očekuje se da će ova kompanija komercijalni let u svemir organizovati 2022. godine, dok bi već do kraja ove trebalo da se dogodi probni let.

Komentari (0)

Magazin