Život

Asanž planira da se venča u zatvoru – "biće to dug birokratski postupak"

Komentari

Autor: Jutarnj

26/06/2021

-

14:44

Asanž planira da se venča u zatvoru – "biće to dug birokratski postupak"
Džulijan Asanž - Copyright AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Partnerka Džulijana Asanža, Stela Moris, najvaila je u intervjuu za DPA da njih dvoje planiraju uskoro da se venčaju u zatvoru Belmaršu. Kako kaže, birokratija sa papirologijom je zahtevna, ali se nadaju da će to biti oko 50. rođendana Asanža koji je trećeg jula, prenosi Jutarnji.

Inače, njihova veza počela je u ekvadorskoj ambasadi u Lonodnu, dok je Asanž tražio politički azil, a on se sada već tri godine nalazi u zatvoru Belmaršu. Par inače ima dvojicu sinova od četiri i dve i po godine.

profimedia

 

"Vereni smo se još 2016. godine i želimo da se sada venčamo u zatvoru", rekla je Moris i dodala da im okolnosti ne dopuštaju da iznosi detaljnije planove.

"Ne verujem da će svadba u Belmaršu biti jedina. Nakon ceremonije u zatvoru, planiramo i jednu sa prijateljima i porodicom i to ćemo uraditi čim on bude slobodan", dodala je Moris.

Kako je objasnila, datum večanja još uvek nije preciziran, jer se trenutno bave birokratijom.

"Već smo razgovarali sa upravnicima zatvora. Rekli su nam da otkada su oni tu, nije bilo ni jednog venčanja, a to znači 12 godina. Zbog toga celokupna organizacija nije baš jednostavna. Biće to dug birokratski postupak, ali već smo počeli time da se bavimo", rekla je Moris.

Komentari (0)

Magazin