Život

Simbol otpora na naslovnici obnovljenog ukrajinskog Plejboja: Povez preko oko kao podsećanje na pokušaj ubistva

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2023

-

20:00

Simbol otpora na naslovnici obnovljenog ukrajinskog Plejboja: Povez preko oko kao podsećanje na pokušaj ubistva
Simbol otpora na naslovnici obnovljenog ukrajinskog Plejboja: Povez preko oko kao podsećanje na pokušaj ubistva - Copyright Printskrin/Facebook/Anti-Tank/Anti-Armour

veličina teksta

Aa Aa

Na naslovnoj strani prvog izdanja Pjejboja od početka ruske invazije na Ukrajinu naći će se ukrajinska manekenka i majka troje dece koja je izgubila oko i preživela navodni atentat.

Irina Bilocerkovets, ukrajinski model i TV voditeljka, je na naslovnoj strani čuvenog časopisa u metalnom bikiniju i sa povezom u obliku srca preko oka. 

Ona je nakon oružanog napada u Kijevu 26. februara prošle godine prošla kroz nekoliko rekonstruktivnih operacija.

Irina Bilocerkovets vozila se kući sa decom kroz jedan kvart u Ukrajini kada je njen automobil pogodilo nekoliko metaka. Za napad su okrivljene proruske snage. Tada je izgubila oko i zadobila brojne ožiljke po telu od rana od metaka.

Iako nije utvrđeno da li je ona bila na meti napadača zbog činjenice da je njen suprug političar i pomoćnik Vitalija Klička, gradonačelnika Kijeva, postala je simbol ukrajinskog otpora.

Ona u časopisu pominje da je podvrgnuta operaciji levog oka u bolnici u Berlinu.

„Nemam oko, cevčice vire svuda, kosa obrijana nakon operacije. Svuda šavovi, ožiljci, rane... bila sam samo Frankenštajnovo čudovište. Razbila mi se vilica, kao grančica”, priseća se Bilocerkovets.

Kako kaže, nije htela da se pomiri s prognozama ukajinskih lekara da će verovatno umreti.

„Nemam više lepo lice, ali ostatak mog tela je lep“, rekla je manekenka, koja sada radi sa ukrajinskim kulturnim radnicima, udruženjem umetnika i muzičara koji organizuju događaje za podizanje morala za vojnike na linijama fronta.

Printskrin/Facebook/Playboy Ukraine

 

Ona se pojavljuje na Plejbojevoj naslovnici kao deo izdanja „Žene budite jake” koje je „posvećeno otpornosti ukrajinskih žena koje su bile povređene tokom rata, ali koje nisu izgubile žeđ za životom i primer su snage i motivacija“, prenosi Euronews.

Ovo  je prvi put da je Plejboj štampao izdanje u poslednjih 18 meseci nakon što je odlučio da izlazi samo onlajn na početku pandemije koronavirusa. Izdavač ističe da će prihod od časopisa biti doniran za hitnu medicinsku opremu za ukrajinsku vojsku.

 

Komentari (0)

Magazin