Novosti

TOS: Ova godina biće rekordna za turizam po svim parametrima

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2023

-

11:55

TOS: Ova godina biće rekordna za turizam po svim parametrima
TOS: Ova godina biće rekordna za turizam po svim parametrima - Copyright Tanjug/TOS-Dobrica Mitrović

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović, izjavila je da će ova godina po svim parametrima biti nova rekordna godina za turizam Srbije i da će devizni priliv biti za osam odsto veći nego lane.

"Imamo povećanje i dolazaka i noćenja turista. Ono po čemu smo veoma ponosni jeste da imamo uvećanje od čak 15 odsto više noćenja inostranih turista, što nas je postavilo na prvo mesto po procentualnom rastu dolazaka i noćenja inostranih turista", kazala je Labović na dodeli nagrada "Kongresni ambasador Srbije".

Kako se navodi u saopštenju TOS, Kongresni biro te organizacije ove godine proslavlja 16 godina rada i dodelio je 12 nagrada "Kongresni ambasador Srbije" najzaslužnijima za rast kongresnog turizma u Srbiji, čime je ukupan spisak dobitnika te nagrade proširen na 81 kongresnih ambasadora.

Nagrade su dodeljene istaknutim stručnjacima, čiji su profesionalni trud i reputacija bili jedan od ključnih elemenata u dovođenju značajnih međunarodnih konferencija u Srbiju, i koji predstavlja izuzetan rad koji su oni tokom godine obavljali u saradnji sa Kongresnim biroom TOS-a.

Komentari (0)

Putovanja