Novosti

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore: Građani Srbije na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

18:24

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore: Građani Srbije na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore: Građani Srbije na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Građani Srbije su na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Crnoj Gori, a region i Srbija ostaju vrlo važno tržište,  poručili su danas članovi delegacije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) koje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predvodi ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Crne Gore Vladimir Martinović.

"Međunarodni sajam turizma u Beogradu je jedan od ključnih događaja za promociju turističkih destinacija i pruža platformu za umrežavanje sa stranim partnerima, što doprinosi razvoju turizma i privlačenju stranih investicija. Sajam pruža odličnu priliku turističkim agencijama i privredi da promovišu svoje proizvode posetiocima", kazao je Martinović, saopštila je NTO CG.

NTO CG predstavila je na Sajmu celokupnu turističku ponudu za naredne mesece i predstojeću letnju sezonu zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Direktorka NTO CG Ana Tripković Marković je poručila da region ostaje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju jer je reč o tržištu iz kojeg prema statističkim podacima godinama unazad dolazi najveći broj turista.

"Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Sa više od 180 hiljada turista u kolektivnom smeštaju tokom 2023. godine imali smo 56 odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godine. Time su gosti iz Srbije učestvovali sa čak 14 odsto u ukupnoj sturkturi gostiju u kolektivnom smeštaju. Ovi podaci nam govore da moramo imati poseban pristup pri promociji na ovom tržištu", rekla je Tripković Marković

TANJUG/ Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

 

Ona je istakla da je poseta tokom sajma bila odlična, te da NTO CG pored sajamskih nastupa očekuje intenzivan period promotivnih aktivnosti, koje uključuju i digitalne kanale promocije.

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović je ukazala na važnost saradnje između turističkih organizacija Crne Gore i Srbije.

"Veliki broj naših građana se odlučuje za odmor u Crnoj Gori zbog toga što se tamo osećaju vrlo prijatno. Činjenica je i da veliki broj Crnogoraca često dolazi u neku od destinacija u Srbiji. Verujem da su naši dobrosusedski odnosi i prijateljstvo glavni aduti za porast interesovanja turista iz Srbije za Crnu Goru", rekla je Labović.

Pored NTO CG, na štandu Crne Gore svoj program su izložili i strateški partneri NTO CG nacionalna avio kompanija Er Montenegro i kompanija One Montenegro, Skijališta Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Berane i Gusinja, kao i turistička privreda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja