Novosti

I ove godine bez "pravog" Oktoberfesta: Počeo alternativni festival piva u Minhenu

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2021

-

10:58

I ove godine bez "pravog" Oktoberfesta: Počeo alternativni festival piva u Minhenu
Oktoberfest - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog pandemije koronavirusa Oktoberfest ne održava se ni ove godine, ali alternativni događaj manjih razmera počelo je juče u Minhenu na isti dan i na lokaciji slavnog nemačkog pivskog festivala, prenose lokalni mediji.

Burad s pivom spojena su u pabovima u planirano vreme Oktoberfesta, u 12 sati po lokalnom vremenu.

Ljudi su se okupili na Terezijenvizeu, otvorenom prostoru u Minhenu gde se inače održava najveći festival piva, noseći stvari za piknik i piće.

Gradske vlasti i organizatori festivala pozvali su ljude da se pridruže tom alternativnom događaju u kojem učestvuje i pedesetak restorana.

Lokali su uređeni u stilu slavnih šatora Oktoberfesta, a festival traje do 3. oktobra.

Alternativni Oktoberfest, kao i prošle godine, poslužiće kao eksperimentalni događaj za testiranje širenja koronavirusa, ali za razliku od 2020. zabrana služenja alkohola neće biti na snazi.

Minhen se nada da će se Oktoberfest vratiti 2022, izjavio je gradonačelnik Diter Rajter.

"Definitivno bih voleo da se zadržimo na dva otkazivanja Oktoberfesta tokom mog mandata. Ipak, moramo osigurati da se događaj održi bezbedno", rekao je Rajter.

Zato, ako se festival vrati, najverovatnije će uključiti epidemiološke mere.

"To definitivno neće bti Oktoberfest za sve. Ako neko neće da se testira ili vakciniše, neće moći da ide na Oktoberfest 2022. godine", izjavio je Rajter, dodavši da će izuzetak biti samo deca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja