Novosti

Posle 18 meseci stižu prvi strani turisti na Tajland

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

09:03

Posle 18 meseci stižu prvi strani turisti na Tajland
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Više stotina vakcinisanih stranih turista bi danas trebalo da stigne u Bangkok, što je prvi talas posetilaca na Tajlandu u poslednjih 18 meseci koji neće morati da prođu kroz karantin zbog koronavirusa.

U želji da oživi svoju turističku ekonomiju razorenu pandemijom, vlada Tajlanda dala je "zeleno svetlo" za dolazak vakcinisanih turista iz više od 60 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države i Kinu, prenosi agencija Rojters.

Nekoliko evropskih zemalja je takođe na listi. Prema novom nacionalnom programu, turisti moraju provesti svoju prvu noć u unapred odobrenom hotelu i dobiti negativan test na kovid 19 pre nego što mogu slobodno da putuju u ostatak zemlje.

Tajland najpopularniji među turistima

Tajland, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Aziji i Pacifiku, u poslednjih 18 meseci primenjivao je stroga pravila ulaska u zemlju koja su kritikovana u putničkoj industriji kao previše restriktivna.

Pre pandemije, turizam je činio oko 12 odsto BDP-a Tajlanda, a njegov glavni grad je bio najposećeniji grad na svetu.

Kriza je, međutim, skupo koštala Tajland, pošto je izgubljeno oko tri miliona poslova povezanih sa turizmom i oko 50 milijardi dolara u izgubljenim godišnjim prihodima.

Na Tajlandu je od početka pandemije registrovano 1,9 miliona zaraženih i više od 19.000 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom, a oko 42 odsto od 72 miliona stanovnika je vakcinisano.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja