Novosti

Ambasador Aksoj najavio dodatni vid liberalizacije putovanja: Iz Srbije u Tursku uskoro samo sa ličnom kartom

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

11:55

Ambasador Aksoj najavio dodatni vid liberalizacije putovanja: Iz Srbije u Tursku uskoro samo sa ličnom kartom
Ambasador Aksoj najavio dodatni vid liberalizacije putovanja: Iz Srbije u Tursku uskoro samo sa ličnom kartom - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Turske u Srbiji Hami Aksoj najavio je da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u tu zemlju uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama.

"Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji dve države", rekao je Aksoj najavljujući nastup svoje zemlje na Sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 24. do 27. marta.

U 2021. godini Tursku je posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana. Ovaj pozitivan trend u vreme pandemije potpomoglo je međusobno priznanje kovid sertifikata, a najavljena je i dalja liberalizacija putovanja.

"Od decembra je uspostavljena direktna linija između Beograda i Ankare koja ima za cilj da olakša svim srpskim turistima da stignu i do drugih turističkih centara naše zemlje. Izdvojio bih Anadoliju koja, kao najveća regija u Turskoj, ima mnogo znamenitosti koje nikako ne treba propustiti", rekao je Aksoj, prenosi turska razvojna agencija. 

Preporuka za vas

Jeftiniji apartman u Grčkoj nego na Kopaoniku – na kojim destinacijama građani Srbije kupuju nekretnine

Komentari (0)

Putovanja