Novosti

Rajaner pokreće postupak protiv Velike Britanije zbog "semafora"

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2021

-

16:44

Rajaner pokreće postupak protiv Velike Britanije zbog "semafora"
Rajaner pokreće postupak protiv Velike Britanije zbog "semafora" - Copyright EPA/TOMS KALNINS

veličina teksta

Aa Aa

Irska aviokompanija Rajaner pokreće pravni postupak protiv Britanije zbog sistema "semafora" za međunarodna putovanja, nadajući se da će je prinuditi da ublaži stroga pravila koja prete da ugroze letnju sezonu odmora.

Aviokompanija se udružila sa aerodromskom grupom Mančester (MAG) i zajedno su danas podneli dokumente Visokom sudu Engleske s ciljem da postignu transparentnost sistema, rekao je portparol MAG, a preneo Rojters.

Očekuje se da će se i druge aviokompanije pridružiti pravnom postupku.

"Shvatamo da je ovo izazovan period za taj sektor jer težimo uravnoteženju pravovremenog ponovnog otvaranja međunarodnih putovanja, istovremeno štiteći i javno zdravlje i vakcinaciju", navela je britanska vlada.

Britanija je ponovo dozvolila odlazak na odmor od maja nakon višemesečnog zaključavanja, ali obeshrabruje putovanja do popularnih destinacija poput Španije, Francuske, Grčke i SAD, klasifikujući te zemlje kao narandžaste prema svom sistemu "semafora".

To znači da putnici moraju da budu u karantinu 10 dana po povratku i da urade više testova na kovid-19.

U sudskim papirima se tvrdi da bi britanska vlada trebalo da objasni kako donosi odluke o kategorizaciji zemalja, s obzirom na dramatičan uticaj ovih odluka na vazduhoplovnu industriju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja