Novosti

Važna informacija koju morate znati ako ove godine letujete u Albaniji

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

20/07/2021

-

11:25

Važna informacija koju morate znati ako ove godine letujete u Albaniji
Važna informacija koju morate znati ako ove godine letujete u Albaniji - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U Albaniji je od danas dozvoljeno barovima i kafićima da puštaju muziku do 23 sata, umesto dosadašnjih 22, a na snazi je i dalje policijski čas od ponoći do šest ujutru, saopštio je danas Tehnički komitet stručnjaka koji odlučuje o merama protiv korona virusa.

Od 15. juna dozvoljeno je okupljanje do 50 osoba napolju, dok je nošenje maske u zatvorenim prostorima i dalje obavezno, prenosi portal Albanian dejli njuz.

Istovremeno, cene u barovima i restoranima su porasle za 1,3 odsto u odnosu na maj i jun, što je najveći porast cena od januara 2017. godine.

"I dalje je to jeftinije od destinacija na koje smo mi navikli. Biće iznenađujuće za naše turiste da vide koliko je turizam u Albaniji napredovao. Postoji nekoliko destinacija koje će u narednih 5 do 10 godina biti jako popularne u Evropi, u to nema dileme. Valona je najbolji primer. Sve kompletno duž mora je bilo porušeno i izgrađeno je šetalište koje zaista može da se meri sa Nicom iz najboljih dana", rekao je Aleksandar Seničić, direktor Jute u ranijoj izjavi za Euronews Srbija.

Unsplash

 

Inače, prošle godine spas od letnjih vrućina prošle godine u Albaniji je pronašlo 48,146 turista iz Srbije, a to nije prošlo neopaženo ni od strane turističkih agencija. Tako ove godine sve više agencija nudi Albaniju kao jednu od povoljnijih destinacija, ali beleži se i porast od 150 odsto u broju srpskih turista u odnosu na 2019.

"Ono što, čini se, ne razumemo jeste da Albanci imaju daleko veće tržište da bi zavisili samo od srpskih turista. Njima najveći broj turista čine Poljaci, Ukrajinci, Belorusi, a od prošle godine su stidljivo počeli sve više da dolaze i turisti iz Zapadne Evrope. Mi smo jako malo tržište za njih. Stoga ukoliko se ne uklopimo na vreme, plašim se da neće biti previše prostora za naše turiste", istakao je Seničić.

 

Komentari (0)

Putovanja