Oko sveta

Viseći hotel u Peruu samo za hrabre: Neverovatan pogled na dolinu Urubamba na samo 12 kilometara od Maču Pikčua

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2021

-

22:36

Viseći hotel u Peruu samo za hrabre: Neverovatan pogled na dolinu Urubamba na samo 12 kilometara od Maču Pikčua
Viseći hotel u Peruu samo za hrabre: Neverovatan pogled na dolinu Urubamba na samo 12 kilometara od Maču Pikčua - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hotel pod nazivom "Natura Vide Skylogde", koji se sastoji neobičnih soba nalik kapsula u stenama, nalazi se u regiji Kusko u Peruu.

Sa smeštaja se pruža neverovatan pogled na dolinu i reku Urubamba, a do njega posetioci mogu da dođu isključivo ako se popnu, naravno pomoću bezbednosnih konopca. Strmim planinskim putem "via ferrata" svi posetioci moraju da se popnu na visinu od 400 metara.

Takozvani "viseći hotel" udaljen je samo 12 kilometara od Maču Pikčua, svetog grada Inka i verovatno najpoznatije turističke destinacije u Peruu.

profimedia

 

Posetioci su vreme u hotelu opisali kao unikatnu avanturu, a posebno im se svideo otvoreni krov jer su uveče mogli da posmatraju zvezde, prenosi Euronews.

Loren Krigel iz Alaske ističe da joj se gotovo sve svidelo u hotelu.

"Penjanje je bilo naporno. Ne plašim se visine, ali bilo je momenata kada sam se iznenadila koliko sam visoko. Hrana je bila sjajna. Sama kapsula je veoma udobna i dobro opremljena, ima čak i WC i lavabo. Zavese se tokom noći otvaraju, pa sam mogla da zaspim gledajući u zvezde" kaže ona.

profimedia

 

Loren je u hotel došla sama ali, kako kaže, to joj nije predstavljalo problem, niti pokvarilo iskustvo.

"Ostali gosti su mahom bili parovi, ali ovo je putovanje na koje čovek zaista može da ode i sam", dodaje Krigel.

"Kapsula-restoran" služi jela originalne peruanske kuhinje, a na ručak mogu da svrate i putnici koji nisu gosti hotela.

profimedia

 

Neobični smeštaj nudi avanturu i zaista jedinstveno iskustvo za sve putnike koji se ne plaše visine, a tokom odsedanja u blizini mogu da isprobaju i zip-lajn preko doline Urubamba.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja