Aktuelno

Ukinuta presuda za eksploziju u "Namenskoj", rukovodiocima će se ponovo suditi

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2023

-

23:11

Ukinuta presuda za eksploziju u "Namenskoj", rukovodiocima će se ponovo suditi
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu kojom su bili osuđeni Vladimir Lončarević i Toma Stojić, rukovodioci fabrike "MB Nameska" u Lučanima kao odgovorni za smrt radnika fabrike Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, koji su stradali u eksploziji 14. jula 2017. godine.

Drugostepeni sud je ukinuo presudu kojom su Lončarević i Stojić bili osuđeni na kazne zatvora od po tri godine i vratio Osnovnom sudu u Ivanjici da ponovi suđenje, potvrdio je za Tanjug punomoćnik oštećenih advokat Vladimir Todorić.

Todorić je rekao da je očekivao da će posle sedam godina od eksplozije sud doneti pravosnažnu presudu. 

Njima je na teret stavljeno krivično delo teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. 

Protiv prvoptuženog Radoša Milovanovića, koji je preminuo krajem aprila prošle godine, postupak je obustavljen i nastavljen protiv Lončarevića, rukovodioca pogona Raketna goriva, u kome se dogodila tragedija, i Stojića, rukovodioca sektora Bezbednost i zaštita na radu.

U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević zadobio je teške povrede od kojih je preminuo nakon dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija