Aktuelno

Brnabić: Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za poljoprivredu rekordan

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

20:13

Brnabić: Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za poljoprivredu rekordan
Brnabić: Vlada će nastaviti da podržava vinare, budžet za poljoprivredu rekordan - Copyright Tanjug/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić dodelila je večeras vinske trofeje "Open Balkan Wine Trophy 2023" na Drugom međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" i tom prilikom rekla da će Vlada Srbije nastaviti da podržava vinare jer će budžet za poljoprivredu naredne godine biti rekordan i iznosiće 119 milijardi dinara.

"Vlada Republike Srbije će nastaviti da vas podržava u ovome, dodatnim finansijskim sredstvima, dodatnim podsticajima, zato što nam je budžet za poljoprivredu 2024. godine rekordan, 119 milijardi dinara. Od čega će značajna sredstva ići za vinare, vinogradare, za rakijaše", poručila je Brnabić.

Ona je ocenila da je ovaj sajam drugi put prikazao jednu drugačiju viziju Balkana.

"Viziju Otvorenog Balkana spaja lepa tardicija, gastronomija, lepe vrednosti i vino. Ako je istina da je u vinu istina, onda je za ovaj naš region pokazatelj da možemo da delimo zajedničku viziju i da možemo da imamo drugačiju, pozitivniju budućnost od prošlosti kakvu smo imali. I simbolički je zbog toga ovaj sajam izuzetno važan", rekla je Brnabić.

Tanjug/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

 

Ona je zahvalila organizatorima sajma, vinarima i vinogradarima.

"Želim da zahvalim i našim prijateljima iz Severne Makedonije koji su takođe naporno radili, želim da zahvalim i svim onima iz Albanije koji su i ove godine prisutni. I želim takođe da zahvalim svim vinarima, vinogradarima, ali takođe i svim rakijašima. Želim da vam zahvalim na vašoj hrabrosti, viziji i ambiciji da se takmičite sa najboljima iz Evrope i da se takmičite sa najboljima iz sveta. Zato što je ta ambicija i takva vizija ono što nas pokreće", poručila je Brnabić.

Drugi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan" otvoren je 16. novembra na Beogradskom sajmu i trajaće do sutra.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" i tokom četiri dana Vinske vizije, Beograd će okupiti više od 600 izlagača iz brojnih vinarija, destilerija, gastronomskih kompanija iz više od 28 zemalja, što je duplo više izlagača nego prošle godine.

Orlić uručio nagrade najboljim proizvođačima rakije na sajmu Vinska vizija OB

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić takođe je danas posetio sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana“, gde je uručio nagrade najboljim proizvođačima rakije. Orlić je zahvalio učesnicima takmičenja, kao i Savezu proizvođača rakije Srbije, po čijoj oceni se nagrade dodeljuju, jer svojim proizvodima i predanim radom promovišu Srbiju.

Tanjug/NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

 

Naglasio je da je drugi sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ okupio rekordan broj posetilaca, što predstavlja još jednu potvrdu da je inicijativa Otvoreni Balkan zaživela u svom punom kapacitetu.

"Sa ponosom govorimo da je ideja o Otvorenom Balkanu potekla upravo iz naše zemlje i od predsednika Aleksandra Vučića, da su njen značaj prepoznale i Severna Makedonija i Albanija, a da je stvorena, baš kao i ovaj sajam, na opredeljenosti za jačanje međusobnog partnerstva i saradnje“, rekao je Orlić, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Kako je dodao, rukovodstvo Srbije nastaviće da doprinosi jačanju inicijative i njenoj daljoj promociji.

"Nastavićemo marljivi rad na daljoj realizaciji svih mogućnosti koje Otvoreni Balkan pruža, sledeći vizionarske ideje predsednika Vučića, koji je još jednom pokazao da samo mudra državnička politika može da iznedri ovako važne inicijative kao što je naš Otvoreni Balkan“, zaključio je Orlić, još jednom čestitajući pobednicima, kao i svima koji su dali svoj doprinos da, kako je istakao, u bolju budućnost Srbija i Balkan snažno zakorače već danas.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija