Aktuelno

Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv osumnjičenog za ubistvo Noe Milivojev

Komentari

Autor: Tanjug

13/03/2024

-

10:25

Viši sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv osumnjičenog za ubistvo Noe Milivojev
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv O.D. (33) osumnjičenog da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života N.M. (18).

Ovaj sud doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice na koje postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.O. D. nalazi se u pritvoru od hapšenja.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna prošle godine u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze.

O. D. se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletnog oštećenog, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem vrata električnim kablom lišio života.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećenog, a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Prema pisanju medija, trans devojka Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna kada je krenula kod O.D. u čijem stanu je 6. jula pronađeno njeno telo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija