Aktuelno

Incident kod Gnjilana, srpski mladić (23) pretučen dok je čuvao stoku

Komentari

Autor: Kosovo onlajn

09/08/2021

-

22:44

Incident kod Gnjilana, srpski mladić (23) pretučen dok je čuvao stoku
Incident kod Gnjilana, srpski mladić (23) pretučen dok je čuvao stoku - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Mladića Nikolu P. iz Zebinca kod Gnjilana napale su dve nepoznate osobe dok je čuvao stoku.


Kako javlja Kosovo onlajn, 23-godišnjem mladiću su nanete telesne povrede zbog kojih je hospitalizovan u bolnici u Gnjilanu.

Policija je pokrenula istražni postupak kako bi pronašla napadače.

"Revoltiran sam da mi neko dete pretuče ispred kuće dok je vraćao stoku sa ispaše. Cela moja porodica kao i meštani su uznemireni zbog ovog napada. Preneto mi je od očevidaca koji su potrčali da spreče napad da su napadači govorili albanskim jezikom", rekao je za Kosovo onlajn otac pretučenog mladića.

Za sada nema zvaničnih informacija o uzroku incidenta.

Kancelarija: Antisrpsko raspoloženje na KiM ne jenjava

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je večeras povodom napada na srpskog mladića kod Gnjilana da je u pitanju nastavak talasa incidenata u kojima su žrtve bili Srbi na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90.

"Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin. Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je očigledno da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera. Takvo ponašanje, kako se dodaje u saopštenju, bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo", piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija