Aktuelno

Nakadašnje polaznice stanice Petnica daju iskaze policiji u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

17:21

Nakadašnje polaznice stanice Petnica daju iskaze policiji u Beogradu
Nakadašnje polaznice stanice Petnica daju iskaze policiji u Beogradu - Copyright Wikipedia.org/Vuk98

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko devojaka, koje tvrde da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja kao nekadašnje polaznice istraživačke stanice Petnica daju iskaze danas u beogradskoj policiji u okviru predistražnih radnji koje se sprovde po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu.


Još jedna devojka treba da bude ispitana u prostorijama valjevskog tužilaštva naredne sedmice, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Do sada su svoje iskaze u policiji dale dve žene.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je početkom jula sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje nakon 2013. godine, jer je te godine stupio na snagu tzv. "Marijin zakon" koji predviđa da krivična dela protiv polne slobode slobode učinjenih na štetu maloletnih lica ili dece ne zastarevaju.

U ovom slučaju je u toku predistražni postupak, koji je tužilaštvo pokrenulo na osnovu pisanja medija o zlostavljanju mahom maloletnih polaznica Petnice.

Do sada su, kako naglašavaju u tužilaštvu, ispitani u svojstvu građana svi koji su uključeni u ovaj slučaj, izvršeni su pretresi lokacija i oduzeta tehnička oprema koja je data na veštačenje.

Po okončaju predistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo.

Slučaj o zlostavljanju nekadašnjih polaznica ISP, pokrenut je nakon što je njih pet u ispovesti za nedeljnik Vreme nekadašenjeg urednika "Petničkih sveski" B.S. (65) označilo kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Preporuka za vas

Prvo svedočenje nakon apela tužilaštva: Javila se devojka koja kaže da je dobila ponudu da se naga fotografiše u Petnici
Fotografije nagih maloletnica pronađene u iznajmljenom stanu osumnjičenog za zlostavljanje u Petnici

Komentari (0)

Srbija