Aktuelno

Odloženo suđenje optuženom za nesreću na Karaburmi u kojoj je stradao dečak

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2022

-

13:53

Odloženo suđenje optuženom za nesreću na Karaburmi u kojoj je stradao dečak
Odloženo suđenje optuženom za nesreću na Karaburmi u kojoj je stradao dečak - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje L.G. (38), optuženom da je 17. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću na Karaburmi, zbog koje je nekoliko dana kasnije od povreda preminuo dečak (9). Suđenje je odloženo za 14. jun.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka vestaka sudske medicine koja je sudu poslala naophodnu dokumentaciju i opravdala svoj izostanak.

L.G. je na suđenje doveden iz pritvora u kom je od hapšenja.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom protiv L.G. od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

On je nakon nesreće napustio lice mesta, nije se sam prijavio nakon nezgode, već ga je pronašla policija s obzirom na nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije.

Preporuka za vas

Ministarstvo pravde podnelo zahtev za preispitivanje disciplinske odgovornosti sudije u slučaju saobraćajne nesreće na Karaburmi

Komentari (0)

Srbija