Aktuelno

Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 36 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/08/2022

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna dnevna temperatura biće 36 stepeni. Novi topli talas počinje danas, a najtopliji dan biće petak kada se lokalno očekuje temperazura i do 40 stepeni.

"Porast vazdušnog pritiska i uspostavljanje zapadnog i severozapadnog vetra danas omogućavaju da vreme bude vedro i sunčano, sa ponekim prolaznim oblakom. Zbog više sunčanih perioda i priliva tople vazdušne mase temperatura je u daljem porastu, te će u Vojvodini lokalno biti do 36 stepeni, dok u ostalim predelima ostaje za stepen - dva svežije. Temperatura sve do kraja ove nedelje ostaje daleko iznad proseka", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da toplotni talas koji počinje danas završava se u subotu. Naime, prodor ciklona sa severozapada Evrope dublje u kontinent u petak poslepodne donosi Srbiji naoblačenje, kasnije i kišu, ali i pad temperature.

"Hladan front, deo ovog sistema niskog vazdušnog pritiska, zahvatiće severne i zapadne predele Srbije u petak uveče. Do tada vreme ostaje sunčano i veoma toplo. Najtopliji dan ove nedelje biće petak kada se lokalno očekuje i do 40. podeljka. Pad temperature od skoro 10 stepeni, prvo će se osetiti u severnim predelima", rekla je Gojković.

Dodaje da će u noći između petka i subote početi da pada kiša, moguće su i lokalne grmljavinske nepogode, a već do sredine dana lokalnih padavina biće u celoj zemlji. Na severu i zapadu zemlje, u subotu, malo ispod 30 stepeni, dok na krajnjem jugu ostaje do 32.

U nedelju ostaje nestabilno i malo svežije, a od ponedeljka možemo očekivati postepenu stabilizaciju vremena sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija