Aktuelno

Darko Elez prebačen u Srbiju na izdržavanje zatvorske kazne

Komentari

Autor: Klix.ba

08/09/2022

-

00:02

Darko Elez prebačen u Srbiju na izdržavanje zatvorske kazne
Darko Elez prebačen u Srbiju na izdržavanje zatvorske kazne - Copyright Printscreen YouTube/Balkan Crime

veličina teksta

Aa Aa

Darko Elez, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine osudio na 15 godina zatvora kao člana organizovane kriminalne grupe, prebačen je u Srbiju na izdržavanje kazne. Elez je tražio da kaznu služi u Srbiji, prenosi Klix.ba saznanja novinske agencije Srna.

Zahtev za izručenje Srbiji Elez je podneo čim su se za to stekle zakonske mogućnosti, odnosno kada su pravosudni organi BiH obustavili istragu koja je protiv njega pokrenuta zbog sumnje da je 2018. i 2019. godine sudelovao u dva ubistva, iznude i zastrašivanja u Istočnom Sarajevu i druga kaznena dela.

Uhapšen je 21. decembra 2020. po Interpolovoj poternici i izručen BiH zbog suđenja u slučaju "Lutka". Oduzeto mu je državljanstvo Srbije, no ono mu je odlukom Upravnog suda vraćeno.

Darko Elez je 10. novembra prošle godine u potpunosti priznao krivnju i osuđen je na 15 godina zatvora za kaznena dela koja su mu stavljena na teret u slučaju "Lutka".

Potvrđena je optužnica iz predmeta "Lutka" kojom se Elez tereti za organizovani kriminal u vezi s više teških kaznenih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaji ubistava, razbojništva u prevozu novca i druga kaznena dela počinjena u razdoblju od 2005. do 2009. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija