Aktuelno

Doček košarkašica ispred Skupštine grada: Nekoliko hiljada građana slavilo sa evropskim šampionkama

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

20:10

Doček košarkašica ispred Skupštine grada: Nekoliko hiljada građana slavilo sa evropskim šampionkama
Doček košarkašica ispred Skupštine grada: Nekoliko hiljada građana slavilo sa evropskim šampionkama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je ispred Starog dvora srpske košarkašice koje su na Evropskom prvenstvu u Španiji osvojile zlatnu medalju.

Izlazak zlatnih devojaka na balkon gradske skupštine, navijači su pozdravili gromoglasnim aplauzima, povicima "šampioni, šampioni", a najveće ovacije dobile su Sonja Vasić, MVP turnira i članica idealne petorke, i selektorka Marina Maljković.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Posle intoniranja himne, prva se okupljenima obratila Jelena Bruks.

"Dobro veče, Srbijo. Dobro veče najboljim navijačima na celom svetu. Vaša podrška nam je pomogla protiv Italije, protiv Španije, protiv Belgije i na kraju protiv Francuske", rekla je Jelena.

Kada se na balkonu pojavila Sonja Vasić iz mase se zaorilo: MVP, MVP, MVP...

"Dobro veče svima, hvala vam što ste došli. Tolika je čast nastupati za Srbiju, da ću to reći rečima koje je neko već ranije rekao. Domovina se brani lepotom, mi domovinu predstavljamo svakog leta sa najvećim poštovanjem. Hvala Srbiji, hvala Beogradu, hvala Republici Srpskoj", rekla je najkorisnija igračica prvenstva.

Ovacije je dobila i Ivon Andreson, koja se na srpskom obratila navijačima. "Hvala od srca. Volim vas puno, živela Srbija", rekla je ona.

Selektorka Marina Maljković predstavila je "zlatni vidovdanski tim". 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Ovo je moj zlatni vidovdanski tim. Ove devojke su uzor našoj deci. Srećan vam Vidovdan, zemaljska Srbija je pobedila na Vidovdan", rekla je Maljkovićeva, posle čega su reprezentativke otpevale pesmu "Vidovdan".

Prijem kod predsednika Srbije

Prethodno je evropske šampionke pozdravio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je zahvalio "što su na Vidovdan u Srbiju donele zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva".

"Nismo verovali kako ste pobedile Italiju, pa Španiju, pa Belgiju koja je po meni bila najbolja posle nas, pa u finalu malo lakše Francusku. Marina (Maljković) je nadigrala njihovog trenera, a vi ste igrale fantastično i hvala što ste na Vidovdan donele pehar u Srbiju", rekao je Vučić na prijemu u Predsedništvu.

Košarkašice Srbije, prvakinje Starog kontinenta, poklonile su Vučiću nacionalni dres s brojem 1 i potpisima svih zlatnih devojaka. Poklon mu je uručio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Kapitenka Jelena Bruks zahvalila je na prijemu i obećala da će se tim boriti i na predstojećim Olimpijskim igrama.


"Nadam se da će ženska reprezentacija još mnogo puta biti ovde. Hvala svima na podršci od prve do poslednje utakmice. Osetili smo vašu podršku. Selektorka mi je rekla da je predsednik pratio svaku utakmicu, hvala Vam na tome. Nadam da ćemo biti spremne da odemo na Olimpijske igre i da ćemo se vratiti sa osmehom.Obećam da ćemo ostaviti srce na terenu. Verujte u nas, sve dajemo za ovu zemlju i uvek će taki biti", rekla je Bruks.

Selektorka Maljković zahvalila je predsedniku što prati njihov rad i što je njihov najverniji navijač.

"Za 10 godima moga rada, trudila sam se da napravim tim. I evo ga tim, ove devojke su tim. Ako postoji tim na celom svetu, one su tim. Napravili smo istorijski iskorak da i zemaljska Srbija pobeđuje na Vidovdan. Živela Srbija, hvala vam svima", poručila je Marina Maljković.

"Zlatne" košarkašice su sinoć u finalu EP pobedile reprezentaciju Francuske sa 63:54, a ranije danas na aerodromu dočekali su navijači i robina.

Komentari (0)

Srbija