Aktuelno

Tužiteljka Savović: Poverenik za samostalnost DVT je pokrenuo postupak za zaštitu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/03/2023

-

18:17

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Tužiteljka Bojana Savović potvrdila je za Euronews Srbija da su ona i tužiteljka Jasmina Paunović obavile razgovor sa Poverenikom za samostalnost Državnog veća tužilaca.

Kako je navela, Poverenik je pokrenuo postupak za zaštitu od nedozvoljenog uticaja, u kome ispituje okolnosti pod kojima je došlo do sklanjanja zamenica Višeg javnog tužilaštva Savović i Paunović sa rada u predmetu u veui sa zloupotrebama u TE Kostolac, a kroz navodno redovnu preraspodelu rada.

U Beogradu je, podsetimo, u četvrtak održan skup podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović, sa kog je zatražena smena višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i njegove zamenice Brankice Marić, kao i republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović poručio je da medijska kampanja i protest, koji su, kako kaže, usmereni protiv VJT i njega, traju već nekoliko dana i da je "izneseno nebrojano neistina i insinuacija sa ciljem da se diskredituje rad tužilaštva i skrene pažnja javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije".

Stefanović je, inače, podneo 28. februara Povereniku DTV zahtev za zaštitu od nedozvoljenog uticaja pojedinih medija i političara koji, kako je naveo, "već nekoliko dana iznose neistinite tvrdnje o postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija