Aktuelno

Ministarka rudarstva i energetike: U februaru potrošeno pet odsto manje struje nego u istom mesecu prošle godine

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

17:54

Ministarka rudarstva i energetike: U februaru potrošeno pet odsto manje struje nego u istom mesecu prošle godine
Prekidač za svetlo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U februaru je ‪1.139.558‬ domaćinstava, ili 36,18 odsto njih, smanjilo potrošnju električne energije, što je više od pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, i na taj način stekla su pravo na popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović još jednom je zahvalila građanima što su uvažili apele, i dodala je da joj je drago što se mesecima unazad jasno vidi da dolazi do promene svesti, da su građani sami shvatili da mogu da menjaju energetski sistem bez velikih ulaganja, samo racionalnom potrošnjom, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

"Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto je ostvarilo šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 odsto iskoristilo je 12 odsto domaćinstava", piše u saopštenju resornog ministarstva.

Kako se navodi, odobreni popust za racionalnu potrošnju električne energije iznosi 637,48 miliona dinara.

"Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici". kažu iz Ministarstva. 

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je ranije predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija