Aktuelno

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu nadležnih u Jagodini posle smrti majke petoro dece

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

17:04

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu nadležnih u Jagodini posle smrti majke petoro dece
Zoran Pašalić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Zoran Pašalić je danas pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad i Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, zbog medijskih informacija da je u Jagodini od zadobijenih povreda preminula majka petoro dece nakon što ju je pretukao vanbračni partner koji je uhapšen.

Kancelarija Zaštitnika je objavila da je postupak pokrenut po sopstvenoj inicijativi Zaštitinika.

Kako se navodi u saopštenju, Zaštitnik građana od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti da li se vanbračni partner i ubijena žena nalaze na njihovoj evidenciji, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje, da li su iste razmatrane na Grupi za koordinaciju i saradnju, sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centar, u saradnji sa drugim organima, eventualno preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita žrtvi partnerskog nasilja. 

Od MUP-a Zaštitnik građana traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u ovom slučaju, kao i o ostvarenoj saradnji sa nadležnim centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po ranijim prijavama partnerskog nasilja, ukoliko su podnošene, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici. 

Pripadnici MUP-a u Jagodini uhapsili su juče B.M. (46) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, saopšteno je iz Policijske uprave Jagodina.

Kako se sumnja, on je u svom stanu zadao više udaraca po telu tridesetpetogodišnjoj ženi koja je od zadobijenih povreda preminula.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija